CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Gökçeada’nın devletin daha fazla ilgisine muhtaç olduğunu belirterek, “Tarım ve turizm konusunda önemli bir potansiyele sahip Gökçeada'nın kısa, orta ve uzun vadede bir vizyon planının olması şart. Adadaki sorunların çözümü de bu plana uygun olarak gerçekleştirilmeli, devletimiz adayla daha fazla ilgilenmeli” diye konuştu.

Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Meclis Genel Kurulu’nda önceki gün yaptığı konuşmada, Gökçeada’da yaşanan sorunları gündeme getirerek, devletin adayla daha fazla ilgilenmesi gerektiğini söyledi. Özgür Ceylan, adada yapılan başıboş salma hayvancılığın ekili, dikili her şeye zarar verdiği yönünde şikâyetler olduğunu belirterek, Adada yaşayanlar her köy için belirlenecek meralarda kontrollü hayvancılığa geçilmesini istemekte” diye konuştu.

“GÖKÇEADA RÜZGAR SÖRFÜ MERKEZİ OLMALI”
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Gökçeada’nın rüzgâr sörfü için çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Adanın bu potansiyeli mutlaka değerlendirilmeli. Sörf okullarının açılmasına devlet destek olmalı” dedi. Özgür Ceylan, Gökçeada’ya çöp arıtma ve geri dönüşüm tesisinin kazandırılması için devletin daha fazla kaynak aktarması gerektiğini belirterek, Adanın eşsiz güzelliğinin bozmayacak ancak turizm potansiyelini de ülkemize kazandıracak bir yaklaşıma ihtiyaç var” diye konuştu. Gökçeada’nın tarım ve turizm konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Özgür Ceylan, “Kısa, orta ve uzun vadede bir vizyon planının olması şart. Adadaki sorunların çözümü de bu plana uygun olarak gerçekleştirilmeli, devletimiz adayla daha fazla ilgilenmeli” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi