Pandemi süreci sebebiyle yüz yüze eğitime geç başlayan okullar 16 Kasım itibari ile ara yıl tatiline girdi. Salgın nedeniyle zorlu bir sürecin geride bırakıldığını belirten Çanakkale Eğitim Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Yasin Hacımusalar, vaka sayısının arttığını, eğitimde kopuşlar yaşandığını ve bir haftalık ara tatilin uzatılması gerektiğini belirterek, “İşler iyice sarpa sardı. Salgınla bir tek maske ve dezenfekte yöntemiyle başa çıkmak pek mümkün görünmüyor” dedi.

Eğitim Sen olarak Çanakkale’de bütün ilçelerden gelen öğretmenlerle toplantı yapıldığını belirten Çanakkale Eğitim Sen Şubesi Başkanı Yasin Hacımusalar İşte Çanakkale Gazetesi’ne yaptığı değerlendirmede, “Üyelerimizle toplantı yaptık. Bundan önceki süreç ve sonraki gelişebilecek süreç ile alakalı bilgi aktardık, değerlendirmelerde bulunduk. Okullarda aile ve öğrenci kaynaklı vaka sayısının artış olduğunu gözlemledik. Bu ara tatil kısmen nefes aldırabilir ama bu salgın yoğunluğuna rağmen eğitime devam etmek mümkün değil” dedi.

“EĞİTİMDE VE ÖĞRETİMDE CİDDİ KOPUŞLAR VAR”     
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yüz yüze eğitim kararının yeniden gözden geçirmesi gerektiğinin altını çizen Yasin Hacımusalar, “Ara tatil uzatılabilir. Gitgide artan salgın maske ve dezenfekte yöntemleri ile önlenecek gibi durmuyor. Eğitimde ve öğretimde ciddi kopuşlar var. Uzaktan eğitime girilme sayısında düşüş var, öte yandan yüz yüze eğitime katılım oranında da ciddi düşüş var. Corona salgını endişesi ile veliler çocuklarını okula göndermek istemiyor. Yüz yüze sınav kararı endişe yarattı. Telafi sınavı da var, ama kaygılar yüksek. Öğretmen, öğrenci, veli tedirgin” diye konuştu.

“İŞLER İYİCE SARPA SARDI”        
Salgının süreci le ilgili yetkililerden açıklama yapılmadığını ve kentte hep kulaktan dolma bilgilerin dolaştığını, bu bilgilerin de endişeleri arttırdığını ifade eden Yasin Hacımusalar, “Yetkililer şu okullarda virüs göründü, bu noktalarda tedbir alınmalı” diye açıklamada bulunmalıdır. İşler iyice sarpa sardı. Ara tatilde ayrıca okullar yüz yüze eğitime devam edilecekse hijyen açısından da en elverişli hale getirilmeli, bu noktada kriz fırsata çevrilmeli, yetkililer bu süreyi iyi kullanmalı ve gerekli önlemleri almalıdır” dedi.

Özel Haber: Mine Tarım