Toplum Sağlığı Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ve İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı olmak üzere, diğer kurum müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.
Pandeminin ilk gününden beri yoğun emek harcayan filyasyon ekiplerine moral motivasyon sağlamak amacıyla, Çanakkale’de üretilen ürünlerden oluşan sepetler İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından oluşturularak, gerçekleştirilen törende sağlık çalışanlarına verildi.
 
“İNŞALLAH BU İLLETİ DEFEDİP KURTULACAĞIZ”
 
İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı törenin açılış konuşmasını yaparak, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bizleri hatırladılar, bu koşturan ekibe bizim de bir katkımız olsun dediler, Allah razı olsun, teşekkür ederim. Covid-19, açılımıyla 2019’da tespit edilen koronavirüs hastalığı tüm dünya ile beraber devam ediyoruz. Koronavirüsün ne şekilde belirti verip vermeyeceğini zaman içerisinde birçok açılımlarla görüyoruz. Çok tehlikeli belirtileri olduğu gibi, ölüme götüren hastalık olduğunu biliyoruz. Burada bizim sağlık çalışanlarımızın emeğinin boşa çıkmaması için, vatandaşımızın zarar görmemesi için ülkemizin refahı için bütün mesafe, maske ve temizlik kurallarına azami dikkat etmemiz gerektiğini artık hepimiz biliyoruz ve bir de inanmalıyız. İnanmalıyız ki hayata geçirelim. Hayata geçirdiğimiz müddetçe hastalığı en alt seviyelerde tutacağız, belki de inşallah bu illet kısa zamanda ilimizden ve ülkemizden def edip kurtulacağız. Bu nedenle verilen çalışmalarda bize destek veren tarım müdürlüğümüze, milli eğitim müdürlüğümüze, müftülüğümüze ve bütün il müdürlüğümüze teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.
 
“BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE NİCE OLUMSUZLUKLARI AŞMAMIZI DİLİYORUM”
 
Ardından kürsüye gelerek konuşmalarını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, “7/24 özveriyle çalıştığınız için, bu ülkedeki herhangi bir riski veya olumsuz durumu bertaraf etmek için canla başla çalıştığınızdan sizlere teşekkür etmek istiyorum. Bundan 2-3 hafta önce Pandemi kurulunda sayın il müdürümüz çok dokunaklı bir konuşma yapmıştı ve ertesi gün kendisini aradım; ‘Kurum müdürleri olarak sağlık çalışanlarımızı ziyaret ederken bir de bunu hediye sepeti ile süslendirelim’ dedim. Organizasyona başladım ve bugün burada, diğer haftalarda ilçelerde de çalışan bütün arkadaşlarımıza moral olsun diye takdim edeceğiz. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde nice olumsuzlukları aşmamız dileğiyle” açıklamasında bulunuldu.
 
Konuşmalar sonrasında toplamda 83 sepet sağlık çalışanlarına armağan edilerek, bu süreçteki çalışmaları için teşekkürler iletildi.
 
Dilvin Altıkardeş