Fevzipaşa Muhtarı Hacı Ramazan Işıldak ülke genelinde vaka sayılarının artması üzerine Covid-19 salgın hastalığına daha duyarlı olunması için vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Fevzipaşa Mahallesi sakinlerinden iki ailede Covid 19 vakasının görüldüğünü ve ailelerin karantina altına alındığını ifade eden Muhtar Hacı Ramazan Işıldak salgının artmaması için vatandaşlara evde kalmaları yönünde çağrıda bulundu.

Koronavirüs’teki son durum hakkında İşte Çanakkale Gazetesi’ne bilgiler veren Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Hacı Ramazan Işıldak, Fevzipaşa’nın Çanakkale genelindeki yaygınlık oranına göre virüsün en son uğradığı yerlerden biri olduğunu belirterek, mahallelinin de maske ve mesafe kurallarına uyduğunu söyledi. Işıldak, “Fevzipaşalıların tarihte ilk kez bir kurala uyduğunu görüyoruz” dedi.

“MAHALLEDE SOKAKLAR DAR, BİR HANEDE EN AZ BEŞ KİŞİ VAR, YAYILMASI DAHA KOLAY”
Virüsün Türkiye’de ilk görülmeye başladığı andan itibaren vatandaşları sosyal medya üzerinden uyardıklarını belirten Işıldak, “Mahallemizde Covid 19 testi pozitif olup evlerinde karantina altına alınan hastalarımız var. Tedbir amaçlı bu ailelerin evlerinde kalmaları gerekiyor. Bizim mahallemizde sokaklar dar, insanlar iç içe yaşıyor ve hane sayıları kalabalık. Bir hanede en az beş kişi var, bu durumda salgının yayılması çok kolay. Bu nedenle vatandaşlarımızı sürekli uyarıyoruz ve uyarmaya da devam edeceğiz. Bu virüs bir kişiye geldiğinde bütün aile üyelerine ve oradan da mahalleye yayılıyor, o yüzden kurallara uymak son derece önemli” dedi.

“FEVZİPAŞALILARIN TARİHTE İLK KEZ BİR KURALA UYDUĞUNU GÖRÜYORUZ”
Mahallelinin yapılan uyarıları ciddiye aldığını ve maske, mesafe gibi kurallara uyduğunu belirten Muhtar Hacı Ramazan Işıldak, “Çanakkale’de Covid vakasının en son görüldüğü yerlerden biri Fevzipaşa Mahallesi oldu, her yerde çıktıktan sonra burada belirdi. Ayrıca Fevzipaşalıların tarihte ilk kez bir kurala uyduklarını görüyoruz. O yüzden mahallemiz sakinlerine göstermiş oldukları duyarlılık için canı gönülden teşekkür ediyorum. Hijyen kurallarına uyarak ve maskemizi takarak bu zor günleri el birliği ile atlatacağız” diye konuştu.

Özel Haber: Mine Tarım