MHRS ve Alo 182'den alınan hasta muayene randevularıyla ilgili yaşanan sıkıntılar bir türlü bitmiyor. Uzman doktordan randevu almak için 182’yi arayan ve hekime ulaşmak için 15 gün bekleyen hastalar, randevu günü geldiği zaman iptal şoku yaşıyor. Tekrar bir onbeş günlük bekleme aşamasına geçen hastalar, hekim programındaki değişiklik gerekçe gösterilerek randevularının iptal edilmesinden dolayı mağduriyet yaşıyor.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nden Deri ve Zührevi Hastalıkları kliniğinden 12 Kasım 2020 tarihine randevu alan M.T isimli hasta, “Randevu oluşması için iki hafta bekledim, 12 Kasım’da hekime görünmek için planlama yaptım. Bir gün önce ilk olarak 182’den telefonuma sesli mesaj geldi. Randevuya gelecekseniz 1’i, gelemeyeceksiniz 2’yi tuşlayın dedi. Gideceğim için 1’i tuşladım. Ardından 10 dakika sonra, 182’den bir telefon daha geldi. Çağrı Merkezi’ndeki görevli, “Hekiminizin programında bir değişiklik olduğu için randevunuz iptal edilmiştir” dedi. Bu kez 28 Kasım tarihine, başka bir hekime randevu verdi. Değişikliğin ve iptalin gerekçesi belirtilmedi. Tedavi olmak oyalandığımı düşünüyorum, illa özel hastaneye gidip para vermek zorunda mıyım? Ben bu ülkenin vatandaşı değil miyim?” diyerek sitem etti.

“ÖZELE GİTTİM, 350 LİRA VERDİM”
Psikiyatri hastası Ş.G ise ilacını yazdırmak için 3 kez Psikiyatri Kliniği’nden 182’yi arayıp randevu aldığını, üç randevusunun da iptal edildiğini belirterek, özel doktora gitmek zorunda kaldığını ve 350 liralık muayene ücreti ödediğini belirtti. Ş.G gazetemize yaptığı açıklamada, “Düzenli olarak tedavime devam etmek zorundayım. Psikiyatri bölümü için tam üç kez randevu aldım, aldığım randevularımın son anda gelen SMS ile iptal edildiğini öğrendim, sürekli hekimin programında değişiklik oldu deniliyor, ilacımı yazdırmak, kontrol olmak zorunda olduğum için özele gittim, ben asgari ücrete çalışıyorum, psikiyatri doktorlarının özelde muayene ücreti 350 lira, bu ücret çok yüksek” dedi.

Mine Tarım