Türkiye’de her yıl 3-9 Kasım tarihlerinde kutlanan Organ ve Doku Bağışı Haftası nedeniyle AK Parti Çanakkale il yöneticileri organ bağışında bulundu.

Organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın bağışa teşvik edilmesi amacıyla Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde poliklinik girişinde stant kurularak vatandaşlar bilgilendirildi ve yeni bağışlar kayıt altına alındı.

“HER BAĞIŞ YENİ BİR HAYATTIR”
Organ Nakil Koordinatörleri Uz. Dr. Azem Ülkü, Emine Karakaya,Yeliz Baykala ve Gönül Pınarcıoğlu tarafından organize edilen standa hastane yöneticileri de katılarak destek verdiler. Op. Dr. Ufuk Tali “Unutmamak gerekir ki, her bağış yeni bir hayattır. Organ bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımız her zaman organ bağış birimimize başvurabilirler ve detaylı bilgi alabilirler” dedi.

“ORGAN BAĞIŞI BİR NEVİ MİRASTIR”
Çanakkale il Koordinatörü Uz. Dr. Azem Ülkü ise, “Bizim ya da en sevdiklerimizden birinin organ nakline ihtiyacı olursa ne yaparız? Onları yaşatmak için nelerden vazgeçebileceğimizi bir düşünün. Bir gün daha bizimle kalması için neleri feda edebileceğimizi? Sadece bunları düşünürken bile önemini kavrayabiliriz aslında bağışın. Şunu da belirtmek isterim ki hiçbir zaman bağış kartı tek başına yeterli değildir. Ailenizin ya da yakınlarınızın rızası olmadan organlarınız alınamaz. Bu sebeple bağış yaptığınız andan itibaren bu kararınızı ailenizle paylaşmanız gerekmektedir, organ bağışı bir nevi mirastır” dedi.

AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Esra Yüksel ise, “Ülkemizde her 3 saatte 1 kişi organ beklerken hayata gözlerini kapıyor. Her yıl 9000 üzerinde yeni hasta organ bekleme listesine dahil oluyor. Çanakkale AK Parti İl yöneticileri olarak organ bağışında bulunduk. Duyarlı bütün vatandaşlarımızı organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” diye konuştu.
 
Dilvin Altıkardeş