Lapseki Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclisinde Lapseki Sosyal Tesisler1 işletmesinin 10 yıl süre ile kiralama ihalesine çıkartılması konusu görüşüldü.
 
Lapseki halkı tarafından tercih edilen, manzaralı işletmenin belediye tarafından mı, yoksa özel şahıs ve kurumlar tarafından mı işletileceği mecliste oylandı. Meclis toplantısında sosyal tesisler-1 isimli işletmenin 10 yıl süre ile kiralama ihalesine çıkarılması ile ilgili AK Parti ve MHP 7 kabul oyu verirken, CHP ve İYİ Parti ise 4 red oyu kullanıldı. Karara sosyal medyada bazı Lapsekili vatandaşlar tepki gösterirken, işletme 10 yıl süre ile kiralama ihalesine çıkartılmış oldu.
 
Lapseki CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bilgin işletmenin belediye tarafından mı, yoksa özel şahıs veya kurumlar tarafından mı işletilmesi ile ilgili sosyal medyadan kamuoyu araştırması yaptı.
CHP’li Mehmet Bilgin ilk paylaşımında, “Çok değerli Lapsekili hemşerilerim, 5.11.2020’de yapılacak olan Kasım ayı olağan meclis toplantısında Sosyal Tesisler-1 adlı işletmenin 10 yıl süre ile kiralama ihalesine çıkartılması konusu görüşülecektir. Bu işletmenin belediyemiz tarafından mı, yoksa özel şahıs veya kurumlar tarafından mı işletilmesini istersiniz? Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız, oyumu sizin isteğinize göre kullanacağım” dedi. Konu görüşüldükten sonra da gelişmeleri paylaşan Bilgin, “Bugün yapılan meclis toplantısında sosyal tesisler-1 isimli işletmenin 10 yıl süre ile kiralama ihalesine çıkarılması (AK Parti +MHP):7 kabul (CHP+İYİ):4 red oyu kullanılarak kabul edilmiştir. Sizin değerlendirmelerinize göre oyumu kullandığımı belirtir, düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” diye konuştu.
 
Sosyal medyada karar gündem olurken, bazı vatandaşlar tepki gösterdi:
 
“1 LİRALIK ÇAYI, 10 LİRAYA İÇERİZ”
 
Sosyal medya kullanıcısı A.A, “Yapacak bir şeyler olmalı. Sosyal tesis belediyenin yani halkın kalmalı. Halkın tek gidip eğlenebildiği yerdir orası. Fakat demek ki köprü manzarası birilerinin iştahını kabartmış. İhalenin de şeffaf ve adaletli olacağına inanmıyorum, artık bizler yani Lapseki halkı olarak 1 liralık çayı 10 liraya içeriz. Ya da içenleri sadece seyredebiliriz. Bence halk örgütlenip, buna itiraz etmeli. Çünkü orası halk için yapılmış bir tesis. Halka hizmet amaç edinilmeli, kar amacı güdülmemelidir” dedi.
 
R.Ç ise, “Neden ihaleye çıktı bunu hiç sorgulayan yok hani hibe yardımlarla yapılmıştı Lapseki halkı için” ifadelerini kullandı.
 
A.Ö.A:  “Cafe, lokanta yapım planlarından bahsedilmiş bugün mecliste herhalde. Camiye yüz metre mesafede lokanta olacak” dedi.
 
Mine Tarım