İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir'de depremden etkilenen vatandaşları bir an önce çadırlardan kurtarmak için başlatılan “Biz Varız” hareketine yardımlar çığ gibi büyüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ayvacık ilçe Başkanı Emre Öz  kampanyaya destek vermek için çalışmaların hızla sürdüğünü ifade ederek, 6 Kasım 2020’de (bugün)  saat 17:00’de yardımın ulaştırılacağını kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in depremde evlerini kaybeden vatandaşlar için kişi ve kurumlara çağrıda bulunmasının ardından harekete geçtiklerini ifade eden Ayvacık CHP Merkez İlçe Başkanı Emre Öz, bizizmir.com adresinden yardımı ileteceklerini söyledi. “Ayvacık olarak deprem konusunda tecrübeliyiz” diyen Öz, “Depremde en çok mağduriyet sıcak yemek konusunda yaşanıyor. O yüzden biz yardımda daha çok sıcak yemek ve hijyen malzemesi tarafından destek verdik. Topladığımız yardımın yüklü bir rakam olması için son dakikaya kadar çalışacağız” dedi.

“YARDIMIN YÜKLÜ BİR RAKAM OLMASI İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ”
İzmir’deki depremzedelere organize yardımlar sürerken Çanakkale’de de Çanakkale Belediyesi, Ayvacık Belediyesi, Bayramiç Belediyesi gibi belediyeler ile CHP il ve ilçe Kadın Kolları’nın girişimleriyle yardımlar sürüyor. İşte Çanakkale Gazetesi’ne bilgiler veren CHP Ayvacık İlçe Başkanı Emre Öz, “Depremde evlerini kaybeden vatandaşlarımız için yardımları toplamaya devam ediyoruz. Bu yardımları 6 Kasım günü saat 17:00’de Ayvacık İlçe Başkanlığı olarak bizizmir.com hesabına yatıracağız. Epey bir birikim oldu. Biz depremzedeler için sıcak yemek yardımı ve hijyen paketleri konusunda daha çok destek verdik. Biliyorsunuz bölgemizde Yukarıköy’de 6 Şubat 2016 tarihinde bir deprem yaşadık. Bu konuda tecrübeliyiz. En büyük mağduriyet sıcak yemek konusunda yaşanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki organizasyonu tam ve eksiksiz yapacağına inancımız sonsuz ama biz de bağışta bulunmak istedik. O anlamda biz yardımı daha çok bu tarafa yaptık diyebiliriz. Yardımın yüklü bir rakam olması için çaba gösteriyoruz. Bu konuda Ayvacık Belediye Başkanımız Mesut Bayram da hassas. Kendisinin sosyal yanı kuvvetli. Kadın Kollarımız da özveriyle çalıştı. Küçükkuyu ve Ayvacık Kadın Kollarımız da CHP İl Kadın Kolları tarafından başlatılan yardım kampanyasına çocuk bezi, kolonya ve dezenfektan malzemesi olarak katkıda bulundular” dedi.

Özel Haber: Mine Tarım