Anadolu’nun ortak kimliğine katkıda bulunan üretimlere dikkat çekmek amacıyla Anadolu Ödüllerini hayata geçiren “Baksı Kültür Sanat Vakfı”nın aday gösterdiği Troya Müzesi finale kaldı.
 
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, müze olarak bugüne kadar birçok ödüle layık görüldüklerini belirterek, “Baksı Kültür Sanat Vakfı”nın aday gösterdiği Troya Müzesi, Anadolu Ödülleri’nde finale kaldık. Türk Müzeciliğinin parlayan yıldızı Troya Müzesi bizleri şaşırtmıyor“ dedi.
 
Kararın kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Gölcük, “Baksı Kültür Sanat Vakfı, Anadolu’nun ortak kimliğine katkıda bulunan üretimlere dikkat çekmek amacıyla "Anadolu Ödülleri’ni hayata geçirmişti. Bu final haberi dışında Anadolu Ödülleri'nde müzecilik dalında Troya Müzesi arkeoloji dalında Kocaeli Müze Müdürlüğüm döneminde yapılan yürütücüsünün sevgili dostum Doç. Dr. Tuna Şare benim ise araştırmacı olarak yer aldığım Çukurbağ Arkeoloji Projesi süreli etkinlikler dalında ise Mahal'in yürütücüsü olduğu ve Troya Müzesi olarak mekan sağladığımız ve destekçisi olduğumuz 7.Çanakkale Bienali finale kalmıştır. İçinde yer aldığımız küçük ya da büyük emek sarf ettiğimiz bu üç projenin de "Anadolu Ödülleri’nde finale kalmış olması beni çok mutlu etti. Çok şükür üzerinde yaşadığımız topraklara, Anadolu'ya katkı sağlama şansı nasip oldu. Çok şükür. Bu projelerde emeği geçen başta Müze personelimizi  Mahal'i, Seyhan ve Tuna Hocamı çok teşekkür eder aynı zamanda tebrik ederim” dedi.
 
Dilvin Altıkardeş