Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 97. yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Çanakkale’de çelenk sunma töreni düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende; Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleşen çelenk sunma töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 29 Ekim Perşembe günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde; tebriklerin kabulü, saygı duruşu, istiklâl marşı, bayrağın göndere çekilmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunması ve Çanakkale Valisi İlhami Aktaş tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ile gerçekleştirilecek. 29 Ekim Perşembe günü hava koşullarının uygun olmaması halinde tebrikat kabul töreni; saat: 10.00’da Deniz Polis Evinde yapılacak.
 


Kaynak: Haber Merkezi