Türk Hava Yolları(THY), dün itibariyle kış tarifesine geçti. THY’nin kış tarifesine geçmesiyle birlikte Çanakkale ve Ankara arasındaki tarifeli uçak seferlerinin günleri değişti. Önceki gün yeni tarifeyle Çanakkale’den Ankara’ya uçuş gerçekleşti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında THY birçok tarifeli seferini iptal etme kararı almıştı. Bu doğrultuda haftanın her günü Çanakkale’den Ankara’ya olan uçak seferleri 3 güne düşürülmüş, İstanbul seferi ise kaldırılmıştı. Çanakkale Havalimanından Cuma, Cumartesi ve Pazartesi günleri 3 gün olarak gerçekleşen seferlerde dün itibariyle kış tarifesine geçilmesi sebebiyle değişikliğe gidildi. Ankara’dan dönüş uçağı ise Perşembe, Cuma ve Pazar günleri iken yeni tarifeyle yeni günlerinde sefere başladı.

SEFER SAATLERİ DEĞİŞMEDİ
THY 26 Ekim tarihi itibariyle kış tarifesine geçti. Kış tarifesine geçmeden önce haftanın 3 günü Çanakkale Havalimanından Cuma, Cumartesi ve Pazartesi günleri olarak Ankara’ya gidiyordu. Dün itibariyle kış tarifesine geçen THY, haftanın 3 günü sabah 06.00’da, Pazartesi Çarşamba ve Cuma günleri Çanakkale’den Ankara’ya tarifeli olarak uçacak.
Yeni tarifeden önce Ankara Havalimanından Çanakkale’ye dönüş uçağı ise Perşembe, Cuma ve Pazar günleriydi. Kış tarifesiyle birlikte uçuşlar saat 23.55’te Salı Perşembe ve Pazar günleri olarak seferlerine devam edecek.

İSTANBUL SEFERİ BELİRSİZ
Koronavirüs tedbirleri kapsamında mart ayından itibaren haftanın 3 günü olan ve vatandaşlar tarafından yoğun talep gösterilen İstanbul seferi iptal edilmişti. THY kış tarifesini yayınlamasına rağmen İstanbul seferi için bir bilgi vermedi.

Dilvin Altıkardeş