Eğitim İş Çanakkale Şubesi’nin 6.Olağan Genel Kurulu Pazar günü Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Üç adayın yarıştığı seçimde Serkan Serbes ipi göğüsledi.

Eğitim İş Çanakkale Şubesi Olağan Genel Kurulunda yapılan seçimde Serkan Serbes’in listesi, Ahmet Bozdemir listesi ile yarıştı. Olağan Genel Kurulda Eğitimci Vildan Aydın ise bağımsız olarak adaylığını açıkladı. Divan Kurulu Başkanlığını Arda Gel yaptı. 213 üyeden 188 üye oy kullandı, 181 oy geçerli sayılırken, 7 oy geçersiz sayıldı. Seçimde 103 oy alan Serkan Serbes yeni yönetim kurulu başkanı seçildi. 

Açılış ve yoklama ile başlayan Olağan Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Divanın oluşturulduktan sonra gerekli komisyonlar oluşturuldu. Yönetim ve Denetleme Kurulu raporlarının okunmasının ardından çalışma programı, bütçenin görüşülerek karara bağlanması ile devam eden genel kurulda yeni seçilecek organlara adaylar belirlendi. Ahmet Bozdemir ile Serkan Serbes’in yarıştığı olağan genel kurulda yapılan seçimleri Serkan Serbes yönetimi kazandı. 

“Başarılı bir seçimdi”
Seçimlerle ilgili İşte Çanakkale Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulunan Eğitim İş Çanakkale Şubesi yeni Başkanı Serkan Serbes, “İki liste ve üç aday yarıştık. Seçimler bizim açımızdan başarılı sonuçlandı. Listemizi firesiz geçirdik. Önemli olan da ekip olarak geçmekti. Delegeler de büyük destek verdi. Bir listenin tamamının geçmesi başarıdır. 13 isim de geçti. Bundan sonra amacımız Eğitim İş’in belirlediği rolü geliştirmek ve üyelerimize dokunmaktır” dedi.

Eğitim İş Çanakkale Şubesi yeni yönetimi şu şekilde oluştu: Başkan Serkan Serbes, Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Mehmet Şahin, Aslı Öztürk, Musa Kalender, Caner Çimen, Mehmet Kurt, Şafak Genç Denetleme Kurulu Adayları Umut Şenel, Suzan Bayramoğlu, Aydemir Kenar. Disiplin Kurulu Adayları Pınar Yavuz, Oğuz Durmaz, Ahu Toğanç. Genel Merkez Delegeleri  Serkan Serbes, Ahmet Mantaş,  Burcu Akpınar, Şafak Genç, Hakan Talay.

Mine Tarım