CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada çiftçinin borç içinde olduğunu, esnafın siftahsız dükkân kapattığını, KOBİ'lerin kredi ödemeleri, prim ve vergi borçlarını düşünerek kan ağladığını söyleyerek, “İnsanımız AK Parti iktidarından sicil affı bekliyor” dedi.

CHP Çanakkale milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada küçük ve orta boyutlu işletmeler ile esnafın sorunlarını dile getirerek, “Pandemi ekonomiyi sarsıyor ve IBAN vererek tarihe geçen bir ekonomi yönetimi var” dedi.  Özgür Ceylan iktidarın devletine vergisini ödeyen esnaf ve çiftçiye ne verdiğini sorarken, “Faizle para satmak dışında verilecek bir şey yok. Çiftçi borç içinde, esnaf siftahsız dükkân kapatıyor” diye konuştu. Özgür Ceylan son dönemde on binlerce kepengin kapandığını söyleyerek, “16 Ekim tarihi itibarıyla icra dosyası sayısı 23 milyonu aştı. Kahveci, servisçi, kantinci iş yapamaz durumda” diye konuştu.

Kahvecinin dükkânını, servisçinin aracını satmak istediğini ama müşteri bulamadığını lokantacıların tek kullanımlık servis, paket tuz, dezenfektan, masa aralarının seyreltilmesi gibi ek maliyetlere katlanmak durumunda kaldığını beliren Ceylan, “Bu insanların BAĞ-KUR primlerini devletin üstlenmesi, karşılanması zor bir talep midir?” diye sordu.  Özgür Ceylan, KOBİ'lerin kredi ödemeleri, prim ve vergi borçlarını düşünmekten kan ağladığını ileri sürerek, “İnsanımız AK Parti iktidarından sicil affı bekliyor” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi