Milli Eğitim Bakanlığı’nın kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından okul kantinlerinin açılması yönünde aldığı karar doğrultusunda kantinler öğrenci sayısına göre belirli okullarda hizmet vermeye başladı.
 
2 Kasım’dan itibaren 5.ve 9. Sınıfların da eğitime başlamasıyla okullarda yeterli öğrenci sayısının yakalanacağını belirten Çanakkale Kantinciler Derneği Başkanı Aziz Asan, “Şu an ilimizde ilkokullarda bazı kantinciler işletmelerini açtı, ortaokullarda ve liselerde ise öğrenci sayısı az olduğu için açılmadı. 2 Kasım’dan itibaren 5.ve 9. Sınıfların eğitime başlamasıyla birlikte kantinlerimizi açmaya hazırlanıyoruz” dedi. Okullarda temassız alışveriş döneminin başlayacağını kaydeden Asan, “Her öğrencinin limitli kartı olacak, velisi öğrenci ne yemiş, ne kadar harcamış hepsini görecek” dedi.
 
“PANDEMİ’DEN ÖNCE DE KURALLARA UYUYORDUK”
 
Çanakkale Kantinciler Derneği Başkanı Aziz Asan okullarda Pandemi’den önce kantinlerde maske, bone, eldiven uygulaması ile faaliyet gösterdiklerini belirterek Covid 19 ile birlikte Çanakkale genelinde tedbirlerin artırılacağına dikkat çekti. Corona Virüs salgını devam ederken ve Çanakkale Merkez’de dört okulda ve Biga ilçesinde vakalar görülürken, kantinlerin açılma kararı velileri endişeye sürükledi. Kantinlerde yapılan alışverişlerde endişe duyulmamasının altını çizen Kantinciler Derneği Başkanı Aziz Asan ise, “Biz kantinciler olarak Pandemi’de önce de belirlenen kısıtlamalara tam olarak uyarak faaliyet gösteriyorduk. Maske, bone ve eldiven kuralı zaten vardı. Şimdi kantin girişlerinde dezenfektan olacak, hijyen kurallarına uyulacak ve öğrenci sosyal mesafe işaretleri yer alacak. Şu an ilimizde ilkokullarda çoğu kantin açık, ortaokul ve liselerde ise öğrenci sayısı az olduğundan kantinler açılmadı. Bazı sınıflarda 15 kişilik öğrenci mevcudundan iki, üç öğrenci okula geldiği için, kazanç sağlanmayacağı düşüncesi ile ben dahil, çoğu kantinci arkadaşım da açmadı. Ama 5. ve 9. Sınıfların 2 Kasım’da yüz yüze eğitime geçmesi kararının ardından öğrenci sayısı artacağı için kantinlerimizi açmak için çalışıyoruz” dedi.
 
KANTİNLERDE PAPARA KART İLE TEMASSIZ ALIŞVERİŞ DÖNEMİ
  
Okul kantinlerinde temassız alışveriş kartı uygulamaya sokacaklarını kaydeden Aziz Asan, “Papara karta geçeceğiz. Öğrencilerin temassız kartı olacak. Veli belirli bir limit belirleyecek. Kartla ne kadar alışveriş yapılmış, ne alınmış, öğrenci ne yemiş? Hepsi takip edilecek. Bu konu ile ilgili Kantinciler Federasyonu ile anlaşma yaptık. İstanbul’ da çoğu okulda bu uygulama başladı. Manisa ve Kocaeli’de de geçildi, en yakın zamanda Çanakkale’de de bu kart uygulamasına başlayacağız. Çok güzel bir alışveriş şekli. Öğrencilerin kötü alışkanlık edinmesinin de önün geçilecek” dedi.
 
Özel Haber: Mine Tarım