Çanakkale MHP İl Teşkilatında hafta sonu kongre heyecanı vardı. Milliyetçi Hareket Partisi 13. Olağan Kongresi İÇDAŞ Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. MHP İl Kongresine Çanakkale Merkez ve ilçelerinden çok sayıda delege ve partili katıldı. Kongrede mevcut başkan Ali Tuğrul Yıldırım güven tazeledi.

Corona Virüs tedbirlerinin uygulandığı kongreye ayrıca  MHP Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci, MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkas, MHP MKYK Üyesi Ferhat Çakıroğlu, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Cumhur İttifakı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Cumhur İttifakı Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, delegeler ve çok sayıda partililer katıldı. Kongre salonunda oturma yerlerinde kürsüde ve sahnede Türk ve Kardeş ülke Azerbeycan’ın bayraklarının yan yana olduğu görüldü. Kongreye Mevcut MHP İl Başkanı tek Ali Tuğrul Yıldırım tek aday olduğu  liste ile gidildi. Kongrede divanı misafir olarak kongreye katılan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci, MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkas, MHP MKYK Üyesi Ferhat Çakıroğlundan oluştu. Kongrenin divan başkanlığını ise MHP Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci yaptı. Kongre, Saygı Duruşunda bulunulması ve okunan İstiklal Marşın ardından faaliyet dönemine ait faaliyet raporu ve kesi hesap raporunun okunması ile devam etti. Faaliyet raporu ve kesin hesap raporunun okunup ibra edilmesinin ardından kongrenin siyasi konuşmalar bölümünde Kongrenin tek adayı olan MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım delegelere ve partililere hitaben konuşma yaptı.

“100’ÜNCÜ YILDA LİDER ÜLKE TÜRKİYE’Yİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN DURMADAN ÇALIŞACAĞIZ”
Yıldırım Kongre kürsüsünden yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğe “MHP demek, vefa, kararlılık, vatan, beka, millet ve Türkiye Cumhuriyeti demektir.  Partimiz, Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş ve dava arkadaşlarının ödenmez emekleri ile kurulmuş,  siyasetle vücut bulmuş, vurmuş vuruşmuş, derdi vatan ve millet olmuş,  biz Türkiye sevdalıları ile beraber yüz olmuş, yol olmuştur. Merhum Başbuğumuz’un emanetini Genel Başkanımız Devlet Bahçeli sırtlamış, yüksek veballi bu davayı  bir adım olsun ileriye taşımak için  gece gündüz çalışıyor. Bizlere düşen görev de liderin arkasında asıl olduğu üzere durmak ve gece gündüz çalışmaktır. Liderimiz hiçbir zaman meselelere menfaat olarak bakmamış, çıkar ekseni ve rant seviyelerine de fırsat vermemiştir. Ülkemizin maruz kaldığı iç ve dış saldırılar ortadadır. Saldıran hainler de açık bir şekilde bellidir.  Hepsini biliyor, gözlüyor ve takip ediyoruz.  Yaptıklarının hesabını er veya geç verecekleridir.  Bizler Genel Başkanımızın da vurguladığı üzere 100’üncü yıl Lider ülke Türkiye’yi  gerçekleştirmek için durmadan çalışacağız.  Ülkemizin bütün vizyonları, gerek 2023’ü,  gerek 2053’ü, 2071’i inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. Lider Ülke Türkiye’yi gerçekleştirmek için  gerekli siyasi altyapı gençlikle kurularak Cumhurbaşkanlığı hükümet modeli ve  beraberinde ülkemiz beka yolu olan Cumhur İttifakının yaşaması ve kararlılıkla devam etmesi  için Genel Başkanın bütün emir ve direktiflerine uyacağız.  Elbette ki bizleri bu kararlılıklardan ve bu misyonlardan caydırmak maksatlı  saldırılar daha öncede olduğu gibi, bundan sonra da devam edecektir.  Fakat bizler hiçbir zaman bu hedeflerimizden vaz geçmeyeceğiz.  Bu saldırıları planlayan hainler, şunu çok iyi bilmeliler ki  yılmayacağız, yıkılmayacağız ve başaracağız” cümleleri ile vurgu yaptı. Yıldırım kardeş ülke Azerbaycan ile ilgili yaptığı açıklamada ise “Kahpe Ermenistan’ın ateşkese rağmen sivil yerleşim alanlarına yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyorum. “ dedi. Yıldırım herzaman Azerbeycan ile omuz omuza olduklarını ifade ederek  “Dağlık Karabağ’da kahpe Ermenilerin yaptığı işgale karşı can Azerbaycanlı kardeşlerimizin yalnız olmadıklarını, Azerbaycanlı kardeşlerimizle omuz omuza  olduğumuzu, ruh ruha, beden bedene kenetlendiğimizi tüm benliğimle vurgulamak  isterim. Tüm dünya kesin olarak bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan tek millet iki devlettir. Yaşanan süreç yakından takip edilmektedir.  Genel Başkanımız Devlet Bahçelinin vurguladığı deyişiyle  “Kendi payıma konuşuyorum. İhtiyaç olsun bayrağımı alıp silahımı kuşanıp cepheye gider mevziye girerim”  Biz  de Milliyetçi Hareket Partilileri olarak aynı ruh ve tutumla Genel Başkanımızın arkasından mevziye gireriz.  Gözümüz liderimizin işaret parmağındadır” dedi.

“TÜRK MİLLETİ HAKLARINDAN HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMEYECEKTİR”
MHP İl Başkan adayı Ali Tuğrul Yıldırım’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Milliyetçi Hareket Partisi  İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu’ da konuşmasında “Türkiye son günlerde bir çok mesele ile uğraşıyor. Doğu Akdeniz’de karşımızda Yunanistan, suriye ve Irak’ın yanı sıra en son da  Azerbaycan’a yapılan ve Türkiye’yi de o bölgeye çekmek için saldırılar mevcut.  Karabağ Türk’ündür,  Türkün olacak ve hiçbir şekilde  Türk milleti bu hakkında vazgeçmeyecek.  Bu vesile ile Terör devleri olan Ermenistan’ı şiddetle kınıyorum.  Ülkemiz bu işlerle meşgulken, Milliyetçi Hareket Partisi 2023 Hedefine ulaşmasında bize düşen görevler var.  Parti içi çekişmelerden uzaklaşıp  Çanakkaleli  hemşehrilerimizin gönlünü kazanmak ve  bizim insanlarımıza hizmet ederek  daha fazla yol almamız gerekiyor. Etraftaki eleştirilere kulak asmadan, Ülkücü Ülkücü’nün kardeşidir diyerek yola devam etmemiz gerekiyor.” dedi. 

“KAFTANCIOĞLUNU AĞZINA “ATATÜRK” KELİMESİ ZATEN YAKIŞMAZ”
Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Hayati Arkas’ da yaptığı konuşmada CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ben Atatürk diyemiyorum “ ifadesini eleştirerek “ Çok üzüldüğüm konu, Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk’ün kurduğu partidir ve 97 yıllık bir parti.  Devleti kuran bir parti, maalesef şu anda devleti yıkmak isteyen Terör Örgütü PKK’nın  yandaşları ile kol kola.  CHP’nin bir İstanbul İl Başkanı var  diyor ki “Atatürk demek içimden geçmiyor ve ben Atatürk diyemiyorum” diyor.  Senin zaten ağzına yakışmaz. Türkiye’de zaten Atatürk’e Atatürk diyen milyonlar var.  Cumhur İttifakı ile beraber milletimizin birliği, dirliği sağlanmıştır.  Bütün dünyadaki  Emperyal güçler  Cumhur İttifakından rahatsız olmaktadırlar. Çünkü,  Cumhur İttifakı bayrak demektir, ezan demektir, dirlik demektir, birlik demektir” dedi. Arkas Türkiye’ yi ilgilendiren çok önemli yerler ile ilgili “ Orada Türkiye’ nin ne işi var “ diyenleri anlamadığını ifade ederek “Çanakkale Türk Milleti için çok önemli, Çanakkale ile ilgili her Türk heyecan duyar.  Çanakkale’de biz 11 Devletle savaştık ve 7 düveli yendik.  ‘Çanakkale geçilmez’ dedik ve geçilmedi.  Çanakkale’de o gün ne yaptıysak, Dumlupınar’da, Kocatepe’de ve Sakarya’da aynısını yaptık.  Bugün de Türkiye dört tarafından sarılmış.  Suriye’de, Irak’ta 10 kilometre içerden güvenliğimizi sağlıyoruz.  Bize diyorlar ki ‘orada ne işiniz var’  biz hep oradaydık. PKK Terör örgütünün Cumhur İttifakı ile beraber  kafasını ezmiştik ezilmeye de devam ediyoruz.  Bugün PKK Yurt içinde bitmiştir.  Yurt dışında da can çekişiyor.  PKK biliyorsunuz Emperyalizmin kuklası bir terör örgütüdür.  Bize diyorlar ki ‘Doğu Akdeniz’de ne işiniz var’ Emperyalizmin ne işi varsa bizim bin tane işimiz daha var.  Libya’da 1553 yılında  fetheden Turgut Reisin bize hatırasıdır ve 358 yıl  biz oraya hükmettik.  Libya’da Fransa’nın bir hakkı varsa bizim bin hakkımız var.  Libya’da şehitlerimiz kanı var. Libya’da Atatürk’ün ayak izleri var.’ dedi.

“DEVLET BAHÇELİ’NİN ÖNDERLİĞİNDE  KAZANAN TÜRKİYE OLACAK”
MHP Kongresinin son konuşmasını  Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci  yaptı. “Hepimizi Yüce Türk Milletinin, devletinin bütünlüğünü korumak,  güçlü bir Türkiye için birlik ve beraberliğimizle kenetlenmek içsel ve ikbal çıkarlarından uzaklaşıp, kırgınlık ve dargınlıkları bir kenara koyarak Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin gösterdiği hedefe  parti doğruluklarımız doğrultusunda  ilerlemek gayesinde olmalıyız.” diyen Şekerçi  “Türklüğün mazisine yakışır  bir şekilde aşıp ülkümüzü muzaffer kılacağız ve Hayallerimizi Hakikate ulaştıracağız.  Büyük ideali olanlar her türlü meşakkate, göğüs gerenlerdir. Biz de Yüce Allah’ın izni ile  milletle el ele, omuz omuza, gönül gönüle verip  aydınlık yarınlara yürüyeceğiz.  Bütün musibetlerden arınıp geleceğin lider ülkesi Türkiye için inşa etmenin  yolunda hep beraber yürüyeceğiz.  Milliyetçi Hareket Partisinin, duruşun, ilkenin, tutarlı, siyasi ahlakının önceliği insandır. Uğrunda verdiği mücadele Türk Milletinin Muvaffak yaşamı, huzuru, güvenliği, birliği ve bütünlüğünü muhafaza etmektir.  İstiklal için millet,  istikbal için diyen Liderimiz  Devlet Bahçeli’nin önderliğinde  kazanan Türkiye olmasını düşünüyorsak  insandan millete,  milletten devlete uzanan ve birbirini tamamlayan  fikri haritaları önümüz işlemişiz.  Büyük Türk Milletine zarar veren  herkesle Milliyetçi Hareket Partisi Mücadele etmiştir.  Mücadele etmeye de devam edecek.  Bizim Millet anlayışımız, kardeşlik algımız, sınırdan ve zamandan üstündür.  Kapsayıcı ve ortak bir kültür var.  İnsan kaynağından aynı geçmişi paylaşan, paylaşma ve ortak bir geleceğe taşıma hedefinden  beslenmektedir.  Amacımız birdir,  acımız birdir, anımız birdir,  Adımız mevcudiyet kazanmış Büyük Türk Milletidir.  Karabağ’da akan gözyaşı, göz pınarlarımızdan süzülen kandır.   Bir zalimin ateşi ile yere damlayan soydaş kanı, aynı zamanda hepimizden sızan kandır. 17 İlçe arasında inim inim inleyen Dağlık Karabağ’da  yani Kelbecer, Laçin, Kubatlı  Ağdam, Fuzuli, Cebrail, Zengilan iliklerine kadar Türk’tür, Türkün yurdudur ve Can Azerbaycan’ın helal hakkıdır.  Soydaşlarımızın hasmı hasmımız, zaferi zaferimizdir. “ dedi.  Siyasi konuşmalarının ardından kongre divanı görevini seçim kuruluna devretti. Delegeler kongrenin tek il başkan adayının güven tazeleyeceği oylarını kullandılar. Ali Tuğrul yıldırım yeniden il Başkanlığı görevini seçilerek kazanırken Tuğrul’ un il Yönetim kurulu üyeleri, Disiplin kurulu üyeleri ve üst kurul üyeleri şu isimlerden oluştu

MHP ÇANAKKALE İL YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
Ramazan Yurdagül, Ercan Vatan, Emrah Turan, Erdoğan Gökcan, Cahit Kiper, Fevzi Göz, Aytaç Sural, Volkan Taşçı, Nazmi Talaş, Necla Sarıibrahimoğlu, Nursen Gökkus, Haşan Sönmez, Suat Han, Metin Atıcı, Mehmet Ceylan, Sevgi Patan, Cemali Demir, Sinan Arıcı, Ramazan Ak, Aliye Ertopcu, Tuğtekin Taş, Serkan İlaslan, Emre Özkan, Burak Esin.

MHP Çanakkale İl DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ
Asuman Kalfaoğlu, Rıza Şimşir, Fikret Guz, Hüseyin Işık, Yücel Dincer, Mustafa Kılıç, Murat Dolaşır.

MHP ÇANAKKALE ÜST KURUL ÜYELERİ
Ali Tuğrul Yıldırım, Mehmet Özel, Salih Altınkaya, Tahsin Yüksel, Halil Turhan, Yener Korkmaz.

Ogün İnal