Gökçeada’da Corona Virüs salgını gölgesinde alınan sıkı tedbirlerle sezonu iyi geçirdiklerini ve vaka sayısını kontrol altında tuttuklarını ifade eden Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin,  “Pandemi sürecini iyi yönettik, ama bir de olayın sosyo-ekonomik boyutu var” dedi. “Adada iyi bir sezon geçirdik, ama önümüz kış, esnaf zorda” diyen Başkan Çetin, esnafın sezon bitiminde de rahat nefes alması için gerekli adımların atılması gerektiğine vurgu yaptı.  

Pandemi boyunca Gökçeada’da kaymakamlık ile birlikte belediyenin koordineli çalıştığını ve sezon başından itibaren sıkı tedbirler alarak Covid 19 salgını ile başarılı bir mücadele örneği sergilediklerini kaydeden Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, vatandaşların ve esnafın mağdur olmaması için gayret ettiklerini ifade etti.

“PANDEMİ SÜRECİNİ YAZLIKÇILAR İKİNCİ ADRESLERİNDE GEÇİRDİ”
Adada İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerden gelenlerin mevcut yazlıklarının olduğunu ve Pandemi süresini ikinci adresleri olan adada geçirdiklerini ve nüfusun sezon boyunca arttığını dile getiren Başkan Ünal Çetin, “Yoğun bir sezon geçirdik. Belediye, kaymakamlık, sağlık çalışanları olarak titiz çalışmalar sürdürdük. Pandemi sürecini doğru yönettik. Çoğu yazlıkçı vatandaşımız salgın sürecini adada yazlıklarında, ya da ikinci konutlarında geçirdi.  Bunlar zaten bilinçli vatandaşlarımız, tedbirlere uydular” dedi.

“MÜTEAAHİTLERİN ELİNDEKİ DAİRELERİN HEPSİ SATILDI”
Covid-19 salgını sonrası büyükşehirlerdeki bulaş sayısındaki artış nedeniyle adaya Pandemi’den sonra ilgi olduğunu da belirten Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “Müteaahitlerin elindeki dairelerin hepsi bu sene satıldı. Büyükşehirlerden ve Pandemi’den kaçanlar, adayı tercih ediyor ve zamanlarını adada geçiriyor” dedi.

“İYİ BİR SEZON GEÇİRDİK, AMA ÖNÜMÜZ KIŞ, ESNAF ZORDA”
Adada Hıfzısıhha Kurulu’nun toplantılarına devam ettiğini, kendisinin de toplantılara katılarak ada heyeti olarak alınan tedbirleri değerlendirdiklerini rotayı belirdiklerini ifade eden Başkan Ünal Çetin, “Salgınla mücadele başarılı yürütülüyor, ama olayın bir de sosyo-ekonomik boyutu var. Sezon çok iyi geçti, Sezon boyunca bazı esnaf giderlerini karşıladı, ama ödeme takvimi geliyor, sezon bitiminde de esnafın rahat nefes alması gerek.  Esnafımızın ödemeleri Kasım ayında başlıyor, kış geliyor. Kışın sıkıntı olacak. Adamızda özellikle kahvehanelerde ve sanayide hizmet veren esnaflarımız zor durumda. Kiralarını ödeyemiyorlar. Kahvehanelerde oyun oynanmadığı için gelen kişi sayısı azaldı, ev kirasını bile ödeyemeyen var.  Belediye olarak vatandaşımızın zor gününde yanında yer almaya çalıştık, kirasını ödeyemeyene yardımcı olmaya çalıştık.  Her gün Whatsapp ve Messenger hesaplarımızdan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız bize ulaşıyor, ‘Çocuğuma ekmek alamıyorum’ diyen bile var. Biz Gökçeada Belediyesi olarak Aşevi açtık. Yaşlılarımıza üç öğün yemek veriyoruz” diye konuştu.    

Özel Haber: Mine Tarım