Çanakkale’de 1 Eylül itibariyle başlayan av sezonu ve balıkların yağlanmasıyla Çanakkaleliler balığa doydu. Tezgahlardaki çeşitlilik arttı, fiyatlar ise vatandaşın yüzünü güldürdü. Palamutun tanesi 10 liraya kadar düştü.

Çanakkale’de balık tezgahları palamut ile doldu taştı. Balıkçılar en çok sattıkları balığın palamut olduğunu dile getirdi. Denizlerde palamut bolluğundan dolayı vatandaşlar bu sene palamut balığına doyarken fiyatların 10 liraya kadar düşmesi vatandaşı mutlu etti. Azalan balık fiyatlarından dolayı balık tezgahların önünde kalabalıklar oluştu.  Vatandaş en çok ucuz olan palamuda yoğun ilgi gösterdi.
Balık avı yasağının bitimiyle balıkçılar denize açıldı. Sezonun başlamasıyla birlikte tezgahlar da doldu taştı. Tezgahlarda balık çeşitliliğinin atmasıyla, balık bolluğu fiyatların düşmesine neden oldu. Palamut balığının ağırlığının 800 gram civarına çıktığını belirten balıkçı esnafı bu iri palamutların fiyatının tanesinin 25 liradan satıldığını ifade etti. . Sardalye balığının kilosu bazı tezgahlarda 15 liraya kadar düşerken palamut tanesi 10 lira oldu.

Palamut sezonunun gelmesiyle birlikte tezgahlarda en çok tercih edilen balık palamut oldu. Palamut balığının satışının sardalyeden fazla tercih edildiğini belirten balık esnafı, hem kendilerinin hem de vatandaşın fiyatlardan çok memnun olduğunu belirtti. 

“BU SEZON BALIK ÇOK”
Balık esnafları balıkların bu sene çok olduğunu ve balık fiyatlarının da buna bağlı olarak düşmesini beklediklerini söyledi. Sezonun hem vatandaş, hem de esnaf için iyi geçeceğini umduklarını söyleyen esnaflar palamut balığının bu dönemde yağlanıp tatlandığını belirtti. Esnaflar, "Bu sene palamut bol görünüyor. Fiyatları 10 liraya kadar düştü.  Havalar soğudukça lüfer balığı da tezgahlara düşecek. Bu sene balık çeşitleri bollaşacağını ümit ediyoruz. Hamsi gelmeye başladı. İstavrit de bollaşacak. Vatandaşımız tahmin ediyorum bu sene çok fazla ucuz balık yiyecek. Balıkçılar olarak bu sezonun iyi geçeceğini ümit ediyoruz" dedi.

Hasan Sami Er