AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas’ın geçtiğimiz gün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yaptığı ziyareti sosyal medya hesabı üzerinden paylaşması üzerine, Atatürk adını bile zikretmekten imtina eden birini ziyaret etmesine yönelik yaptığı eleştirilere ve hiçbir şehit cenazesine katılmadığı yönündeki değerlendirmesine Ural’dan cevap geldi.  Ural, Makas’a, “Kimi, nerede ziyaret edeceğimi size soracak değilim” derken, şehit cenazesine birlikte katıldıkları bir fotoğrafı da paylaşarak, “Size yakışmadı Başkan Naim Makas, siyaseti memur olarak yapmadığınızı düşünüyordum, ama yanılmışım” ifadelerini kullandı.  

AK Parti İl Başkanı Naim Makas’ın CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın, Canan Kaftancıoğlu’nu ziyareti sonrasında sosyal medyada yaptığı paylaşımın ardından yaptığı bir açıklamada, “CHP İl Başkanı, partisinin kurucusu Atatürk’ün adını zikretmekten dahi imtina eden İstanbul İl Başkanı’nı ziyaret etmiş ve bunu sosyal medya hesabından paylaşmış. Atatürk’ün ismi üzerinden siyaset yaparak, oy devşirmeye çalışanları kamuoyunun takdirine bırakıyorum” ifadeleri üzerine Ural sosyal medya hesabından cevap verdi.

“YAKIŞMADI BAŞKAN NAİM MAKAS!”
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, sosyal medya hesabından Eceabatlı Şehit Jandarma Uzman Çavuş Onur Kıran’ın cenaze töreninden bir fotoğrafı da ekleyerek yaptığı paylaşımda AK Parti Çanakkale İl Başkanı Makas’a cevap verdi. Ural, “Yakışmadı Sayın Başkan Naim Makas. Hem de hiç yakışmadı,  Eceabatlı şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Onur Kıran’ın cenazesinde birlikteydik ve selamlaştık.  Bugüne kadar ne bir şehit ailesini, ne de bir gaziyi ziyaret etmediğimi söylemeniz gençliğinize, İl Başkanı olarak size hiç yakışmadı, ayrıca da kimi nerede nasıl ziyaret edeceğimi size soracak, sorgulatacak da değilim. Çanakkale küçük yer insanımız birbirini tanıyor, siyaseti memur olarak yapmadığınızı düşünüyordum, ama yanılmışım. Kamuoyu takdirini yapacaktır” ifadelerine yer verdi.

Ogün İnal