Çanakkaleli yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın'ın heyecanla beklenen yeni filmi Kuru Otlar Üstüne, 2022'de izleyici ile buluşacak.
 
En son Ahlat Ağacı filmine imza atan ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filminin isminin Kuru Otlar Üstüne olduğu açıklandı. Kış Uykusu filmiyle Altın Palmiye kazanan, en son 2018’de 71. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan Ahlat Ağacı filmine imza atan Nuri Bilge Ceylan yeni bir film hazırlığı yapıyor. Ceylan’ın yeni filminin adı Kuru Otlar Üstüne.
 
12 Punto TRT Senaryo Günleri’nde bu yıl itibariyle her yıl Türk sinemasının ustalarından birine “Ustaya Saygı TRT Ortak Yapım Ödülü” verilecek. Ustaya Saygı TRT Ortak Yapım Ödülü’nün ilki bu yıl Nuri Bilge Ceylan’a verilecek. Bu vesileyle TRT 12 Punto, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, Ceylan’ın yeni filminin isminin Kuru Otlar Üstüne olduğunu açıkladı. Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici'nin rol alacağı Kuru Otlar Üstüne, Anadolu'da ücra bir köyde görev yapan genç bir öğretmene odaklanacak. Çekimlerine önümüzdeki yıl başlanacak olan film, Anadolu’da ücra bir köyde zorunlu görevini tamamlarken, İstanbul’a atanmayı uman genç öğretmen Samet’e odaklanıyor. Samet, beklediği atama gelmeyince, saplanıp kaldığı bu kasvetli hayattan kaçma umudunu hepten yitirir. Ancak kendisi gibi öğretmen olan Nuray ile karşılaşması, karanlık düşüncelerinden ve endişelerinden kurtulmasını sağlayabilir.

Hasan Sami Er