Okulların kademeli olarak açılmasına rağmen servisçi esnafının kronikleşen sorunlarının devam ettiğini ifade eden Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, okul servisleriyle ilgili Çanakkale Merkezde hiç ihale olmadığını, ilçeler genelinde de ise birkaç ihalenin yapıldığını, bu durumun hem öğrencileri, hem de şoför esnafını zor durumda bıraktığını kaydetti.

Seyreltilmiş eğitim, sınıf mevcudundaki azalma ülke genelinde okul servislerinde yoğunluğun azalmasına neden oldu. Çanakkale’de mevcut ihalelerin ve servisçi esnafının durumunu İşte Çanakkale Gazetesi’ne değerlendiren Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, durumun okula gitmek zorunda olan öğrenciler için de, şoför esnafı için de zor olduğunu ifade etti.  Demir, “Sürekli mazota zam geliyor. Esnafın giderleri ise Pandemi’ye rağmen sabit, ödemelerin yapılması gerekiyor, ama ihalelerde verilen rakamlar geçen seneye göre bile çok düşük, bu da esnafı kurtarmıyor” diye konuştu.

Corona Virüs salgını nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesi ve ayın 12’si itibari ile okulların kademeli olarak açılmasının da servisçi esnafının derdine derman olmayacağını belirten Mehmet Ali Demir, “2, 3 ve 4. sınıflar 8. ve 12. Sınıfların ayın 12’sinde dün itibari ile eğitime başlayacak. Taşımalı eğitimde Çanakkale Merkez’de hiç ihale yok, ilçelerde ise birkaç tane var. Milli Eğitim Müdürümüz bugün de Köprübaşı’nda Şoförler Lokali’nde esnafımızla toplantı yapacak. Geçen haftalarda da toplantı olmuştu. İki defa ihale oldu, ama katılım sağlanmadı. Çünkü şoför esnafının gideri çok, geçen sene 100 lira ise, bu sene belirlenen rakam 80 lira diyelim. Yüzde 80 düşüş var.  Öte yandan şoför esnafımız Pandemi’ye rağmen sigortasını, kaskosunu, trafik sigortasını ödemek durumunda kaldı. Çözüm fiyatların geçen seneki rakamlarla aynı olmasıdır. Bu durumu vekillerimize de bildirdik, ama çözüm bulunamadı. Milli Eğitim Müdürümüz de toplantı yapsa da, çözüm Ankara’dan gelecek” dedi.

Özel Haber: Mine Tarım