Çanakkale de küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık yapılan köylerde kuru tarım alanlarının kışlık yem bitkileriyle değerlendirilmesi ve kaliteli kaba yem üretiminin arttırılması amacıyla, Merkez İlçe S.S. Yağcılar Köyü Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi üreticilere İtalyan Çimi (Trinova) tohumu dağıtıldı.
 
Törene; Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Nazlım, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Başak Egesel, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim BÜYÜKGAGA, Teknik Personel, Köy Muhtarı, Kooperatif Başkanı ve üreticiler katıldı.
 
İl Müdürü Erdem Karadağ dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında; "İlimiz hayvancılık konusunda büyük bir potansiyele sahip. Hayvancılığı daha karlı hale getirebilmemiz için mutlak suretle kaba yem ihtiyacının en az %60 -70'ini kendimizin üretmesi gerekir. Bu gün de S.S. Yağcılar Köyü Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi kadın çiftçilerimizin her birine 10'ar dekarlık olmak üzere toplamda 975 kg İtalyan Çimi tohumunu dağıtacağız. İtalyan Çimi (Trinova), verim ve protein oranının yüksekliğiyle hayvan başına süt ve et veriminin artırılması açısından başarılı bir yem bitkisi. Hayvan üreticilerimizin daha karlı bir üretim yapmaları için Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak daima yanlarındayız. Hepinize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
 
Törene katılan üreticilere Ziraat Yüksek Mühendisi Volkan Can tarafından İtalyan Çimi (Trinova) tarımı hakkında bilgi verilerek, yetiştiriciliği hakkında liflet dağıtıldı. Kooperatif üyesi kadın çiftçilerin tohumlarının verilmesinin ardından, tören sona erdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi