Pazar pazarında tezgah açan bir esnaf Barbaros Mahallesi’nde bir mobilyacıda çalışan Afgan uyruklu şahısların saldırısına uğradı.

İddiaya göre olay, Pazar Pazarında bayan elbise, pjama ve eşortman satışı yapan M.B. ye yardım için tezgahta duran bayan yeğenini yaklaşık bir aydır Afganlar tarafından rahatsız edilmesi konusu ile başlayan tartılma nedeni ile gerçekleşti. Pazar pazarında tezgahının başında bulunan bayan aynı Afgan uyruklu şahıs tarafından rahatsız edilince durumu tezgahın sahibi M.B.’ ye söyledi. M.B. yeğenini rahatsız eden Afgan uyruklu şahıs bir daha tezgah başına gelinde Afgan uyruklu şahsı yakalayarak tokat atmış, Afgan uyruklu şahıs olay yerinden uzaklaşmış. Ancak Afgan Şahıs yanına 6 Afgan uyruklu arkadaşını da alarak M.B.’nin Pazar pazarındaki tezgahına geldi. Çıkan tartışmada bıçaklarını çeken Afgan uyruklu şahıslar Pazar esnafı M.B’ yi kolundan ve bacağından bıçaklayarak olay yerinden kaçtılar. Olayın ardından yaralanan M.B. pazarcı esnafının yardımı ile kanamanın durması için tampon yapılırken M.B 112 ambulansının gelmesi ile Çanakkale Devlet Hastanesi Acil servisine götürüldü. Öte yandan alınan bilgiye göre Emniyet kuvvetlerinin pazarda bulunan ve saldırı anının görüntüleyen güvenlik kamerası görüntülerini aldı.
 
OLAYIN ARDINDAN GERGİNLİK ARTTI

Pazar günü gerçekleşen olayın ardından bugün sabah saatlerinde Afgan uyruklu işsizlerin iş için beklediği köprü başından uzaklaştırıldığı bilgisi de geldi. Olaya karışan Afgan uyruklu şahıslar her yerde aranırken bir süre sonra bulunan şahıslar, emniyette verdikleri ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Çanakkale’ de daha öncede 13 Ekim 2019’ da  Barbaros Mahallesi Yahya Çavuş Sokak'ta Afgan uyruklu bir kişinin hayatını kaybettiği bıçaklı kavgada 2 kişide çeşitli yerlerinden yaralanmış olayla ilgili 8 kişi gözaltına alınmıştı. Kavgada Atikullah Atıkul ölürken, Mohammad Göl Mohammadı ve Mohammad Zaker Kabulı yaralanmıştı.

Ogün İnal