Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı İsmet Güneşhan laiklik karşıtı eylemlere ve etkinliklere dikkat çekti.
Çanakkale Öğretmen Konuk Evi’nin bahçesinde Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından düzenlenen kermeste iddiaya göre dağıtılan Suriye Raporu adlı yayında laiklik karşıtı ifadelerin yer aldığını belirten CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Bu kermes derhal kaldırılmalıdır” dedi. Çanakkale Valisi’ne ve İl Milli Eğitim Müdürü’ne de çağrıda bulunan Güneşhan, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu dernek ve kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız “ dedi.

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan yaptığı açıklamada, “Ülkemizde özellikle son zamanlarda laiklik karşıtı eylemler ve etkinlikler hızla artmaktadır. Bu süreçte bu eylem ve etkinliklerin maalesef devlet eliyle, olanaklarıyla ve destekleriyle yapıldığını da üzülerek görmekteyiz. Dün Eğitim-sen ve Eğitim-İş olarak ortak düzenlenen basın açıklamasında açıkça belirtildiği gibi Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl müftülüğü arasında imzalanan iki yıllık protokole dayanarak okullarımızda çocuklarımıza “milli ve manevi değerlerin toplumdaki bireylere kazandırılması” adı altında vaazların ve din hizmetleri sunumlarının yapılmasına izin verilmiştir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Buradaki temel amaç laik ve bilimsel eğitimden çocuklarımızı koparmak ve dinsel eğitime yöneltmektir” dedi.

“LAİKLİK KARŞITI PROPAGANDA YAPILMAKTADIR”
“Bugün aynı anlayış İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Öğretmen Konuk Evi bahçesinde ne idüğü belirsiz adına da Hayrat İnsani Yardım Derneği denilen bir dernek tarafından kermes düzenlenmektedir” ifadelerini kullanan CHP İl Başkanı Güneşhan,” Bu kermeste çok da üzülerek görüyoruz ki kendi ideolojileri doğrultusunda laiklik karşıtı propaganda yapılmaktadır. Bu derneğin hazırladığı ve bu kermeste dağıttığı “Suriye Raporu” adlı yayınında açıkça laik Türkiye Cumhuriyetine ve Anayasamıza saldırı yapılmaktadır. Hazırlanan raporun 29. sayfasında Laik Yapının Düzeltilmesi başlığı altında şu ifadeler yer almaktadır: “ Suriye’de ve diğer tüm İslam beldelerinde Türkiye’nin laik görüntüsü en büyük problemi oluşturmaktadır. Laik bir Türkiye’nin tüm İslam dünyasında da İslami cihetle söz sahibi olması mümkün değildir. Tüm Ehlisünnet toplumları barındıran devletlerin çektiği en büyük sıkıntı da budur. İslami hassasiyeti olan dünya Müslümanları, zahirde takva görüntüsü yüksek olan Suudi Arabistan tarafına ve Selefi düşünceye kaymaktadırlar. Bu sebeple Türkiye Anayasasından Laiklik ilkesi çıkarmalı, bugünkü gençliğin anlayacağı tarzda, iletişim araçlarını da kullanarak etkin bir şekilde islami eğitim üzerinde durulmalıdır.” Güneşhan açıklamasının devamında ise, “Buradan Sayın Valiye ve İl Milli eğitim Müdürüne sesleniyoruz Laik Demokratik düzenimizi yıkmayı hedeflemiş olan bir dernek tarafından düzenlenmekte olan bu kermes derhal kaldırılmalıdır. Bu kermesi düzenleyenler ve izin verenler hakkında ivedilikle soruşturma başlatılmalıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu dernek ve kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. 57 İslam ülkesi içerisinde demokratik ve laik olan tek devlet Türkiye Cumhuriyetidir. Bunu herkes böyle bilmeli ve kabul etmelidir.  Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Türkiye Cumhuriyeti asla şeyhler, dervişler, müritler ve mensuplar ülkesi olmayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu müddetçe Türkiye Cumhuriyeti demokratik ve laik bir ülke olarak ilelebet var olacaktır” dedi.
Merve Çakmak