Covid-19 salgını sebebi ile alınan tedbirler kapsamında Türkiye genelinde kütüphaneler uzunca bir süre kapatılmıştı. Yaklaşan sınavlarla birlikte bakanlık kararıyla bazı kütüphaneler açıldı. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi de sınav dönemi geniş kapasitesiyle hizmet veren kütüphanelerden oldu. Önemli sınavların çoğunun bitmesiyle birlikte kütüphanedeki okuyucu sayısıyla ilgili açıklama yapan Kütüphane Müdürü Osman Zeki Coşar, ‘’Önemli sınavların çoğu bitti bu sebeple kütüphanemize gelen okuyucu sayısında azalma var’’ dedi. 
Pandemi süreci sebebi ile genel okuyucu skalasında azalma olduğunu belirten Coşar, vatandaşların korkmaması gerektiğini belirtti. Tüm hijyen tedbirlerini harfiyen yerine getirdiklerini söyleyen Coşar, “Bu pandemi süreci geçtikten sonra biz eskiye döneceğiz’’ şeklinde konuştu. Halen içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde hijyen koşullarına çok önem verdiklerinin altını çizdi. Müdür Coşar, ‘’Dezenfekte işlemlerini buharlı makine ile yapıyoruz’’ dedi.
Coşar, bakanlık tarafından alınan karara göre hizmet saatlerinin de değişmediğini belirtti. Covid-19 salgını sebebi ile alınan tedbirler kapsamında Türkiye genelinde kütüphanelerin, gün içerisinde saat 08.30-17.30 aralarında hizmet vermesi kararına bağlanmıştı. Bu kapsamda Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Kütüphanesi de 08.30-17.30 saatlerinde okuyucularına hizmet vermeye devam ediyor.
Kütüphaneden kitap alımlarının hala devam ettiğini açıklayan Coşar, ‘’Okuyucularımız kütüphaneden kitap alabilirler. Dezenfekte işlemlerini özenle yapıyoruz’’ dedi.

ÇANAKKALE İL HALK KÜTÜPHANESİ HAKKINDA
Çanakkale de ilk defa İl Halk Kütüphanesi 23 Nisan 1955 tarihinde hizmete açıldı. 25 Ekim 1986 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından satın alınan binaya taşındı. 15 Kasım 2016 tarihinden itibaren mevcut kiralık binaya geçti. Bina iki ayrı bölümden oluşuyor, birinci bölümde 380 metrekarelik geniş, modern çocuk kitapları bölümü ve farklı konularda araştırma kitapları, üst katta ise müdür yardımcı ve büro personelleri bulunuyor. İkinci bölüm; edebiyat dalında farklı milletlerden yazarların da bulunduğu roman, hikâye ve eleştiri kitapları bulunuyor. Üst katta ise süreli yayınlar bölümü ve müdürlük makamı bulunuyor.

Dilvin Altıkardeş