CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Yönetimi üyeleri ülkedeki ekonomik gidişata dikkat çekmek için dün Cuma Pazarı önünde boş tencerelerle eylem yaptı. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, “Mutfakta tencere boş, kaynamıyor. Pazar orda, tencerelerimiz ise burada. Pazardan tencereyi doldurana kadar cüzdanınız boşalıyor.  İnsanlarımız gerçekten aç, artık evlerinde tencere kaynatamaz hale geldiler” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak,  CHP Genel Merkezi’nde, CHP Ekonomi Masası Üyeleriyle birlikte düzenlediği basın açıklamasında ülkenin ekonomik durumu hakkında bilgi verirken vatandaşların da ekonomik zorluğuna dikkat çekerek “Mutfakta tencere boş, kaynamıyor”  demişti.  Genel Başkan Yardımcısı Öztürk’ün bu sözünden yola çıkan CHP Çanakkale Kadın Kolları, ülke genelinde ses getirecek bir eylem gerçekleştirdi.

PAZAR ORADA TENCERE BURADA YAZILI PANKARTLAR AÇILDI
 ‘Mutfaktan Haberin Var mı? etiketiyle CUMPA içleri boş tencereleri sıralayan kadınlar, ‘Pazar Orada Tencere Burada’ yazılı pankartlar asarak, vatandaşın ekonomik sorunlarına dikkat çektiler. Genel Başkan Yardımcısı Öztrak’ın sözlerinden yola çıkarak eylemi Çanakkale’den başlattıklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, eylem hakkında bilgiler vererek “Tencere boş nasıl dolar? Dolardan haberi olan var mı?  Sabah gördüğüm doları akşam aynı yerde göremiyorum.  Sabahki dolar ile akşamki dolar aynı durmuyor. Evdeki koca koca kazanlar boş duruyor.  Pazar orda, tencerelerimiz ise burada. Pazardan tencereyi doldurana kadar cüzdanınız boşalıyor.  İnsanlarımız gerçekten aç. Artık evlerinde tencere kaynatmaz hale geldiler.  Ekonomi gerçekten kötüye gidiyor. Biz muhalefet olarak görevimiz iktidarı bu konuda uyarmak.  Vatandaşlarımızın ne hale geldiğini göstermek. Eğer görmüyorlarsa  görmelerine yardımcı olmak için böyle bir eylem gerçekleştirdik.  Biz bunu hedefleyerek Bugün Cuma Pazarının girişinde bulunuyoruz.  Biliyoruz ki kadının hassasiyeti ve kadının mucizeleri ile evimizde tencere kaynayabiliyor.  Ama biliyoruz ki artık o tencereler de boşalmak üzere  biz de buna dikkat çekmek istedik.  Bu eylem, Genel Başkan Yardımcımızın duyurduğu üzere Çanakkale’de başladık ve 81 ilimizde gerçekleştirilecek. Kurtuluş Savaşımızın ateşi de burada yakıldı. Bu nedenle Çanakkale bizim için değerli.  Biz de bu eylemlerimizi burada gerçekleştirerek vatandaşlarımızı ‘Artık susma’ demeye çağırıyoruz.  İnsanlarımız, yaşadığı bu zorlukları yaşamak zorunda değil” dedi.

Dün Cuma Pazarı girişinde başlayan eylem, bugün Esenler Mahallesindeki Pazar yerinde devam edecek, Salı günü de yine Cuma Pazarında düzenlenen Salı Pazarında gerçekleştirilecek eylem kapsamında, CHP’li Kadın Kolları Üyeleri ekonomideki kötü gidişat ve vatandaşların yoksulluk ile mücadelesi anlatılacak.

Ogün İnal