Eğitim şehidi Mehmet Pehlivan, vefatının 26. yılında Çanakkale Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği’nde, Çanakkale Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi’nde ve Işıklar Köyü Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.
 
Merhumun adını taşıyan Çanakkale Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen anmada konuşan Okul Müdürlerinden Erol Zeren Mehmet Pehlivan’ın eğitime verdiği katkılardan bahsetti. Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gençay ise, “Okulumuz müdürlerinden Mehmet Pehlivan’ın makamında şehit edilişinin 26. yıl dönümü. Okulumuza ismi verilen müdürümüzü unutmayıp mezarını ziyaret ettiniz. Güzel davranıştan ötürü derneğiniz yönetici ve üyelerine ayrıca çok teşekkür ediyorum. 24 Kasım'da okul olarak biz de Mehmet Pehlivan ve ahrete intikal etmiş diğer 3 öğretmen arkadaşımız için anma etkinliği yapmış ve mevlit okutmuştuk. 14 Eylül 1994 de makamında uğradığı saldırı sonucunda şehit olan Mehmet Pehlivan’ı unutmayan eğitim camiasından arkadaşları olarak sizler, okulumuzu ve merhumun mezarını ziyaret ettiniz. Mehmet Pehlivan müdürümüze Allah'tan rahmet diliyor, onun aziz hatırasını okulumuzda yaşatmaya devam ediyoruz” dedi.
Çanakkale Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi ziyaretinden sonra, eğitim şehidi Mehmet Pehlivan’ın Işıklar Köyündeki mezarı ziyaret edildi ve mezarı başında Yahya Selçuk tarafından Kuranı Kerim okundu ve dua yapıldı.  Dernekte başlayıp, Çanakkale Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi’nde ve devamında mezarı başındaki anma etkinliğine, Dernek Başkanı Ahmet Özel, Haluk İkbal, Ramazan Levent, Erol Zeren, Ali Baylar, İsmail Kökçak, Ahmet Sülün, Mehmet Harun Yıldız, Veysel Beyaz, Orhan Mandacı, Gürhan Ceylan, Hasan Hüseyin Güneş, Halil Levent Güner, Seyfi Özen, Yahya Selçuk, Şinasi Darıcı ve Hasan Yılmaz katıldılar.

Hasan Sami Er