Çanakkale'de, 1 Eylül'de yeni av sezonunun başlamasıyla birlikte balık tezgahları doldu. Satışların iyi gittiğini belirten balıkçı esnafı en çok satılan balık çeşidinin ise sardalya ve palamut olduğunu ifade ettiler.

Palamut’ta bolluk olduğunu ifade eden balıkçılar palamut fiyatlarının uygun olduğunu, tane palamudun 15 liradan tezgahlarda yerini aldığını belirtirken,  sardalya’nın ise kilosunun 20 lira ile 25 lira arasında değiştiğini kaydettiler.

ÖMER OĞUZ:
Fiyatlar havalar estiği için biraz yüksek. Sezon açıldı ama palamutta biraz bolluk var. Lüfer tane ile geliyor. Az çıktığı için fiyatı yüksek. İnşallah ileriki zamanlarda havalar da düzelirse bir düşüş bekliyoruz. En ucuz balık şuanda sardalya balığı. Sardalya’ya denizin kuru fasulye derler. En yüksek fiyatlı da lüfer. Şuanda en çok satılan balık çeşidimiz ise sardalya ve palamuttur. Fiyatlardan memnun olanlar var ama memnun olmayanlar da çıkıyor tabi içlerinden. Sadece gezenler de var tabi. Geliyor, bakıyor, gezip gezip gidiyor.

SERKAN AĞIRMAN:
Palamut fiyatları şuanda çok iyi, tane 15 TL, sardalya fiyatları 20 Tl ile 25 TL arası değişiyor. Uskumru bu sene yok, kalamar maliyetli olduğu için az, lüfer yeni yeni çıkmaya başladı şuanda 150 TL kilogramı. Yani normal fiyatlarda seyrediyor diyebiliriz. Şu anda palamutçuluk başladığı için satışlar da arttı. Malum pandemi de var. İnsanlar sağlıklı beslenmek için balığı tercih ediyorlar. Dolayısıyla palamutçuluk başladı, sezon açıldı, satışlarımız arttı. Şu anda dolayısıyla en çok palamut satılıyor. Fiyatlar 10TL ile 15 TL arasında değiştiği için vatandaş alıyor ama fiyat 20 TL'ye yükaeldiği an vatandaş almaya çekiniyor.

ERSİN ERTEN:
Fiyatlar piyasaya göre gayet uygun. Sardalya 25 TL, palamutun tanesi 8 TL. Yani fiyatlar şuanda herkesin yiyebileceği şekilde. Satışlar da gayet iyi durumda. Şu anda da en çok satılan balık çeşidimiz sardalya ve palamut. Bazı insanlar tabi fiyatların eskisi gibi olmasını istiyor. Zannediyorlar ki yine 3 TL, 5TL olacak. Piyasalar belli zaten her şey pahalanmışken balık fiyatları da malum artış gösterdi. 25 TL sardalya için çok değil, palamutun tanesi 15TL çok değil. Günümüz şartlarında uygun fiyatlar.

Özel Haber: Dilvin Altıkardeş