Eylül ayı Çanakkale Belediye Meclisi toplantısında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Çanakkale Belediyesi olarak İstanbul sözleşmesini  “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” sloganı ile bastırarak evlenen çiftlere dağıtmaya başlayacaklarını söyledi.

Çanakkale Belediyesi yeni evlenen çiftlere evlilik cüzdanı ile beraber kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda kritik önemdeki “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, yani İstanbul Sözleşmesi hediye edecek.

Başkan Gökhan Belediye Meclisinde İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yaptığı açıklamada “Bu sözleşme çok polemik konusu oldu. Bu uluslararası bir sözleşme. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından da kabul görmüş bir sözleşme. En azından evlenecek çiftlere bundan sonra hediye edeceğim. Bu gerçi mevcut evlilere de göndermek lazım. Bu önemli, nikahlarda vereceğiz. Bunun içinde bir mahsur varsa hep beraber değerlendirelim. Geçtiğimiz gün yine felaket bir şey oldu. İsim vermek istemiyorum, can sıkıcı oluyor ama ben şunu söylüyorum 2020’nin Ağustos ayında erkekler tarafından 27 tane kadın öldürülmüş ve 23 kadın da şüpheli olarak ölü bulunmuş. Kadın üyelerimize sesleniyorum; biz kadınlarımızı gözümüzün bebeği gibi görürken, onları korurken, nasıl oluyor da bu insanlar, sadece kadın olduğu için öldürüyor. Bir erkeğin direkt gücüne güvenerek bir kadını darp etmesi, öldürmesi gerçekten ne insanlığa sığar, ne Müslümanlığa sığar.Hiçbir şeye sığmaz bana göre. Bu yüzden İstanbul Sözleşmesi’nin sonuna kadar arkasında durmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. Eylül ayı Çanakkale Belediye Meclisi’nin ardından Çanakkale Belediyesi logolu İstanbul sözleşmesi evlenen çiftlere dağıtılmaya başlandı.
 
Ogün İnal