Çanakkale’de Corona Virüs salgını sonrası toplu taşıma araçlarında sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı, koltuk kurallarının hiçe sayıldığı eleştirileri gündem olurken,  Çanakkale Belediyesi’nin sefer sayısını arttırdığını açıklaması ile ilgili Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir İşte Çanakkale Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Sefer sayısının arttırılmasına gidilmesinde en büyük payın ilçe minibüslerinin saatli olarak çalışması ve özellikle ilçelerden gelen vatandaşların mağdur edilememesi olduğunu belirten Başkan Mehmet Ali Demir, “Otobüslerin çok kalabalık olduğu ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı haberleri doğruyu yansıtmıyor, abartılan kalabalık yok,  istisna olabilir, çok büyük ve rahatsız edici bir kalabalık ve yoğunluk yok. Otobüste 22 oturak var, 73 yolcu sayısının yarısı olan 30 yolcu ayakta taşınıyor. Ben köy minibüslerini de gözlemliyorum, onlar bile dolmuyor. Vatandaşlar toplu taşıma araçlarına binmekten korkuyor”
dedi.

Çanakkale Belediyesi Kepez hattında çalışan araçlarda sefer sayısını arttırdığını ve Ç1 hattındaki sefer sıklığını ise 30 dakikadan 20 dakikaya indirdiğini açıkladı. Çanakkale Belediyesi tarafından kentte şehir içi ulaşım hizmeti veren otobüslerde sefer sayısının arttırılmasının mahkeme kararı ile ilgili ilçe minibüslerinin belirli saatlerde hizmet vermesine bağlı olarak, şehrin içine girmemesi nedeniyle doğan boşluk sonucu özellikle ilçelerden gelen vatandaşların mağdur edilmemesi için alındığını ifade eden Başkan Mehmet Ali Demir, otobüslerde sosyal mesafeye kurallarına uyulmadığına dair yaratılan abartılı algının ise gerçeği yansıtmadığını söyledi.   

Sefer sayısının arttırılmasına gidilmesinde en büyük payın ilçe minibüslerinin saatli olarak çalışması nedeniyle gereksinim duyulmasından kaynaklandığını belirten Mehmet Ali Demir, “İlçe minibüsleri şehrin içine giremiyor. Bununla ilgili sabah 7:30-09:00, akşam da 17:00-19:00 saatleri belirlenmiş durumda. Direk Otogar’a geçiş yapıyorlar. Bu eksiklik diğer şekilde, sefer sayısı arttırılarak tamamlamak durumunda kalınmıştır. Öte yandan otobüslerin çok kalabalık olduğu ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı haberleri de doğruyu yansıtmıyor, çok kalabalık yok. 22 oturak varsa, 73’ün yarısı 30 yolcu ayakta gidiyor. Ben köy minibüslerini de gözlemliyorum, onlar bile dolmuyor. Vatandaşlar toplu taşıma araçlarına binmekten korkuyor” dedi.

Mine Tarım