Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Senatosu, 5 Ekim tarihinde başlayacak derslerin ‘karma eğitim modeli’ ile gerçekleşeceğini duyurdu.
 
Koronavirüs salgınından dolayı üniversitelerdeki derslerin online ile mi yoksa yüz yüze mi gerçekleşeceği konusu uzun süredir öğrencilerin aklında soru işaretiydi. ÇOMÜ Senatosu, bu konuda kararlar alarak 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı derslerinin 5 Ekim tarihinde ‘Karma Eğitim Modeli’ ile başlayacağını duyurdu.
 
Bu modele göre; bazı derslerin sadece uzaktan eğitimle verilebilmesine, bazı derslerin tamamen yüz yüze yapılabilmesine ve bazı derslerin ise hem uzaktan eğitimle hem de yüz yüze (% 40’nın uzaktan eğitimle ile birlikte %60’nın yüz yüze) yapılabilmesine, uygulanacak yüz yüze eğitimin kalabalık sınıfların şubelere bölünmesi ve sınıfların farklı günlerde eğitim alması (Örneğin: 1 ve 3. Sınıflar Pazartesi-Çarşamba-Cuma günleri, 2 ve 4. Sınıflar Salı-Perşembe-Cumartesi günleri) şeklinde seyreltilmiş olarak uygulanmasına, bu konuda yapılacak düzenlemeler için akademik birimlerin yetkili kılınmasına,tamamen uzaktan eğitime geçme durumunun ortaya çıkabilecek olması ihtimali doğrultusunda, ilk 4 haftanın ders materyallerinin (ders notları, ppt sunumlar vb.) 5 Ekim 2020 tarihine kadar ÜBYS sistemine yüklenmesine, uzaktan online yapılacak derslerde, her bir ders saatinin 20 dk olacak şekilde düzenlenmesine,devam şartının uzaktan öğretim derslerinde aranmamasına, yüz yüze derslerin, teorik olanları için %70 ve uygulama derslerinde ise % 80 olan devam zorunluluğunun 14 hafta üzerinden olan kadarının yüz yüze yapılan derslerde uygulanması oybirliği ile kabul edildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi