EYT son günlerde çıkan,“EYT’liler siyasi parti kurdu” haberleri ile gündeme geldi. Gazetelerde ve televizyonların haber bültenlerinde EYT’ liler siyasi parti kurdukları, partinin adında “ EYT’lilere umut olması için “Umut Partisi” olduğu haberleri yayınlandı. Bunun üzerine EYT Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak bir açıklama yaparak, “Emek mücadelemizde, bizim işimiz siyaset değil” açıklamasını yaparak siyasi parti kurduklarını yönündeki haberlerin asılsız olduğunu açıkladı. Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çağlayan da bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’ de yaklaşık olarak 5 milyon kişiyi ilgilendiren ve kamuoyunda kısa adı EYT olan “Emeklilikte Yaşa Takılanlar” olarak bilinen kesim özellikle son dönemde birleşmiş ve sorunlarını ilgili makamlara ulaştırmak için Türkiye’nin birçok ilinde dernek kurmuşlardı. Kısa sürede dernekleşme çalışmalarını tamamlayan EYT’liler emeklilikte yaşa takılanlar adına Derneği  Genel Başkanın Gönül Boran Özüpak EYT’ lilerin sorunlarının çözümü ilgili tüm bakanlıklar ile görüşmeler yaparken, bu görüşmelerde siyasi partilerden de soruna çözüm bulunması isteğinde bulunuldu. EYT’liler 5 milyonu aşkın sayıları nedeni ile ciddi bir güç oldu ve zaman zaman EYT’ lilerin yaşadığı hak kayıplarına dikkate çekmek ve hükümetin EYT sorununa çözüm bulması için geniş katılımlı ve Türkye’ de gündem olan mitingler gerçekleştirildi. Ancak EYT’liler genel başkanları Gönül Boran Özüpak tüm bu önemli çabalarına rağmen EYT’lilerin hak kaybını ortadan kaldıracak bir çözüm üretmeye hükümeti ikna edemedi. AK Parti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik.  İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak. SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır. Biz bunu yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum. Beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor, bizdeki bazı köhne zihniyetler sistemi çökertmek için hinlik peşinde koşuyor.” Açıklaması ile adeta EYT’ lilere kapıyı kapatmıştı.

“SİYASİ PARTİ KURDUĞUMUZ YÖNÜNDEKİ HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR”
Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çağlayan da bir süredir Türkiye’nin gündeminde olan “EYT’liler parti kurdu” haberlerin asılsız olduğunu açıkladı. EYT’nin hiçbir zaman siyasi bir kimliğinin olmayacağının altın ı çizen Çağlayan, “ EYT’nin siyasi parti kurduğuna yönelik haberler gündemde.  Ancak böyle bir durum yok. EYT’ lilerin bir siyasi parti kuruduklarına yönelik kamuoyunu yanıltıcı haberler yayılıyor. Bu haberler bazı tv ve gazetelerde de yer alıyor. EYT’nin siyasi parti kurduğu yönündeki haberler gerçek dışı ve asılsızdır dedi. Çağlayan açıklamasında şu cümlelere yer v erdi. “Bazı TV kanalları ve sosyal medyada çıkan EYT parti kurdu haberleri asılsızdır. İtibar etmeyiniz. Daha öncede bu tür haberler yapılmıştı hâla ısrarla basında bu haberlere yer verilmektedir. Söz konusu Parti ve ya herhangi bir parti ile daha önce de açıkladığımız gibi EYT nin ilişkisi yoktur. EYT nin partisi ekmektir, alınteridir. Emeklilikte yaşa takılanlar emekleri ve haklarının iadesi için mücadele eden farklı partilere gönül veya oy vermiş emekçi, işçi, çiftçi, esnaf yani Türkiye mozağini oluşturan mağdur bir topluluktur. Siyaset  bizim için sadece haklarımızın iadesi için mücadele ettiğimiz bir zemindir. İşimiz siyaset yapmak değil siyasetçilerledir.”

Ogün İnal