Profesyonel liglerde takımları bulunmayan 16 ilin durumları Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’ye taşındı.

Sorunlar anlatıldı, yardım istendi…
 
Çanakkale ASKF Başkanı Dr. Firuz Erdil, İl Temsilcisi Hayrettin Acar ve TÜFAD Çanakkale Şube Başkanı Mustafa Mete Ertem, profesyonel ligde takımları bulunmayan 16 ilin takımın bir kereye mahsus 3. Lige çıkarılmasını için başvuruda bulundu.
 
Pandemi sürecinde yaşanan sıkıntıların dile getirildiği de, yapılan çağrıda göze çarptı.
16 ilin binlerce taraftarı, oluşturulacak bir grupla yıllarca süren 3. Lig hayallerinin son bulmasını istiyordu, bu isteğe Çanakkale Spor Otoritesi isimler kulak verdi.
 
Aralarında Çanakkale'nin de bulunduğu 16 ilin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir'den bir kereye mahsus 3.Lige çıkarılması istemini duymazdang emleyen Çanakkale’nin Spor adamları, harekete geçti.
 
Çanakkale ASKF Başkanı Dr. Erdil yanı sıra, İl Temsilcisi Hayrettin Acar ve TÜFAD Çanakkale Şube Başkanı Mustafa Mete Ertem, önemsedikleri talepleri   Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av.Bülent Turan'a iletti.
 
Dr. Erdil, konuyu şu sözlerle özetledi; “Bilindiği gibi bu sezon COVİD-19 pandemisi dolayısıyla Türkiye'de futbol ligi müsahabakaları tamamlandı ve istenen sonuçlar elde edilemedi.Türkiye Futbol Federasyonu illerin ve kulüplerin mağduriyetini gidermek için bir dizi kararlar almak zorunda kalmıştır.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Muharrem Kasapoğlu'nun katılımı ile Türkiye Futbol Fedarasyonu Başkanı ile Süper Lig kulüpler birliği başkanınında hazır bulunduğu toplantı sonucunda profesyonel liglerin yeniden yapılandırılması ile ilgili açıklama malumunuzdur.
 
Toplantı sonucunda profesyonel ligler yeniden şekillendirilmiştir. Türkiye genelinde profesyonel liglerde takımı olmayan il sayısı toplam 16'dır.Küçük illerin tek sosyal aktivitesi olan profesyonel müsahabakalar ilin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimi bakımından önemli rol oynamaktadır.”
 
ÇAĞRI NET, İFADELER DE…
 
ASKF Başkanı Dr. Erdil, dile gelen taleplerden söz eder iken, şu ifadeleri kullandı; “Sayın Başkanım; Sizden talebimiz Gençlik ve Spor Bakanımız nezdinde TFF yönetim kuruluna  profesyonel liglerde takımı olmayan 16 ilin de profesyonel lige alınması önerimizin sunulması ilimiz spor kamuoyu adına talebimizdir.Takdir edersiniz ki,profesyonel ligler bir ilin tanıtımında çok büyük önem arz ederken altyapıdan gelecek gençler içinde ayrı bir motivasyon kaynağıdır.
 
Söz konusu istediğin ilimizde bulunan spor taban birlikleri ve spor severlerin yoğun talebi üzerine ilgili kurumlara iletilmesi konusunu bilgilerinize,yardım ve desteklerinizi arz ederiz.”
Haber Merkezi