Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin tarafından karşılanan Vali İlhami Aktaş, daha sonra kaymakamlık hizmet birimlerini inceleyerek kaymakamlık personeline çalışmalarında başarılar diledi. Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik’in de bulunduğu ziyarette Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin, Vali İlhami Aktaş’a ilçenin genel durumu, potansiyeli, yapılan çalışmalarla ilçede devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında bilgi verdi.
 
Vali İlhami Aktaş, Resmi Gazete'nin 14 Temmuz 2020 tarihli sayısında yayınlanan Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile görev yeri değişen Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin’e yeni görev yerinde başarılar diledi. Bozcaada Kaymakamlığı inceleme ziyaretinin ardından Vali İlhami Aktaş, 5. Komando Alayı Piyade Birlik Komutanlığını ziyaret etti. 5. Komando Alayı Piyade Birlik Komutanı Binbaşı Gökhan Özütemiz tarafından karşılanan Vali İlhami Aktaş, 5. Komando Alayı Piyade Birlik Komutanlığı’nın ziyaretçi şeref defterini imzaladı. Ardından İlçe Jandarma Komutanlığına geçen Vali İlhami Aktaş, burada İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Serdar Korkmaz ile görüşerek sohbet edip yapılan çalışmalar ve faaliyetlerle ilgili bilgi aldı. Sonrasında Vali İlhami Aktaş, İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek İlçe Emniyet Amiri Bahattin Pesen ile bir süre görüşerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
 
İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe emniyet Müdürlüğü ziyaretlerinin ardından Vali İlhami Aktaş, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığını ziyaret etti. Vali İlhami Aktaş, Astsubay Gökhan Öksüz ile bir süre görüşerek Sahil Güvenlik Bot Komutanlığının çalışmaları ve faaliyetleri hakkında brifing aldı. Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ziyaretlerinin ardından Bozcaada Liman Başkanlığını ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Liman Başkanı Hüseyin Bilgin ile bir süre görüşerek sohbet etti. Ziyarette Liman Başkanı Hüseyin Bilgin, Bozcaada Liman Başkanlığının çalışmaları hakkında Vali İlhami Aktaş’a bilgi verdi. Vali İlhami Aktaş, Bozcaada ziyaretleri kapsamında Bozcaada Belediyesini ziyaret etti. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, Bozcaada Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar ve Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerle ilgili bilgi aldı. Vali İlhami Aktaş, Bozcaada ilçesinde ikamet eden Kıbrıs Gazi’leri Sinan Tekin, Hüseyin Kocamış ve Erdoğan Şenol’u ziyaret ederek aileleri ile birlikte sağlıklı uzun ömürler temennisinde bulundu. Kıbrıs Gazi’leri Sinan Tekin, Hüseyin Kocamış ve Erdoğan Şenol, ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ifade ederek Vali İlhami Aktaş’a teşekkür ettiler. Yapılan Gazi ziyaretlerinin ardından Vali İlhami Aktaş, İlçe Müftülüğünü ziyaret ederek İlçe Müftüsü Rıdvan Seletli ile bir süre görüşerek sohbet etti. Ziyarette İlçe Müftüsü Rıdvan Seletli Vali İlhami Aktaş’a İlçe Müflüğünün görevleri, çalışmaları, personel durumu ve din hizmetleri ile ilgili bilgiler verdi.
 
Daha sonra Vali İlhami Aktaş, Bozcaada Turizm İşletmeleri Derneği üyeleri ile bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi. Bozcaada turizminin sürdürülebilir tanıtımının gelişmesi, Bozcaada gastronomisinin ön plana çıkarılması, Bozcaada turizmi ile adada sürdürülebilir ekonominin sağlanması, Bozcaada turizminin geliştirilmesi konusunda gerekli fizibilite çalışmalarının yapılması, bölgenin turizm alt yapı ve üst yapı çalışmalarının iyileştirilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile Bozcaada’nın ulusal ve uluslararası alanda tanıtım faaliyetleri değerlendirilerek yapılacak olan çalışmalar görüşüldü. Bozcaada turizmi ile ilgili yapılması gereken ve önem arz eden çalışmaların hızlı bir şekilde yapılması kararlaştırıldı. Yapılan görüşmelerin ardından Vali İlhami Aktaş, Bozcaada’nın ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtılmasında emeği geçen turizmcilere teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Yapılan ziyaretlerin ardından Vali İlhami Aktaş, Bozcaada esnaflarını ziyaret etti. Esnaflar ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, esnaflara bol bereketleri kazançlar temennisinde bulundu. Ayrıca Bozcaadalı vatandaşlarla tek tek selamlaşan ve bir süre sohbet eden Vali İlhami Aktaş, istek talep ve sorunları dinledi. Bozcaadalılar Vali İlhami Aktaş’ı aralarında görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler.