Çanakkale’nin iki ana güzergahından biri olan Piri Reis Caddesi’nin kapalı Ceza Evinden sonraki bölümü uzun süreden buyana kapalı. Uzun süren bu yana kapalı olan yol sürücülerin isyan etmesine neden oldu. Ancak yolun kapalı olmasının nedeni, yolun üstünde bulunan ve il Emniyet Müdürlüğü ait elektronik verilerin alındığı direğe, DSİ Genel Müdürlüğü 252. Şube Müdürlüğünün bölgede yapılan çalışmalar sırasında hasar verilmesi ve verilen hasar sebebi ile direğin devrilme tehlikesinin bulunması.

DSİ BÖLGEDE UZUN SÜREN BİR MENFEZ ÇALIŞMASI YAPTI
Çanakkale’nin ana yollarından biri olan Piri Reis caddesi, Açık ceza evi önünde DSİ Genel Müdürlüğü  252. Şube Müdürlüğü tarafından Karacaören Köyü Çayır ve Alahır Dereleri Taşkın Kontrol İnşaatı işinde, Alahır Deresinin Piri Reis Caddesi üzerinde kesişen bölümde mevcut yolun üzerindeki menfez imalatı için kazı çalışmaları yapmış  uzun süren çalışmalarda Piri Reis yolu, kapalı ceza evi önünde ve Çanakkale geliş istikametinde ise araç muayne istasyonu kavşağından araç trafiğine kapatılmıştı. Çalışmalar uzun sürünce yolun kapalı olması sürücüleri adeta isyan ettirmişti. Bir süre sonra çalışmalar tamamlandı. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte yolda son düzenlemeler yapıldı asvalt atıldı ve yolun trafik işaretleri çizilerek yol tekrar trafiğe açıldı.

DSİ YE AİT KEPÇE DİREĞE ÇARPTI
Uzun süreden bu yana trafiğe kapalı plan Piri Reis Caddesi çalışmaların tamamlanması ile trafiğe açıldı. Trafiğe açılan yolda son çalışmaları yapmak üzere bölgeye gelen DSİ’nin kepçesi manevra yaparken Emniyet Müdürlüğüne ait trafik izleme ve kontrol direğine çarptı. Direk çarpma sonucu hasar gördü. Bu nedenle Emniyet Müdürlüğü hasarın boyutu konusunda bilirkişi talep etti. Bilirkişi geldi ve gerekli incelemeyi yaptıktan sonra raporunda direğin yıkılma tehlikesinin olduğunu ifade edince uzun süreden buyana kapalı olan ve kısa süre açık kalan yol, bu seferde direğin devrilme tehlikesi olduğundan dolayı yeniden araç trafiğine kapatıldı. Bu işlek yoldaki ulaşım, sürücülerin yan yollardan geçişi sağlanarak tekrar Piri Reis caddesine bağlanması ile sağlandı.

MEYDANA GELEN HASARIN MALİYETİ BELİRLENECEK
DSİ’ye ait olan kepçenin Emniyet Müdürlüğüne ait trafik izleme ve kontrol direğine çarpması ve ardından bilirkişinin “ Direk Devrilebilir” raporunun ardından DSİ ve Emniyet Müdürlüğü mahkemelik oldu. Emniyet müdürlüğü direkteki hasarın giderilmesi için hasarın büyüklüğünün ve maliyetinin hesaplanması ve DSİ’den bu bedelin tahsil edilerek direğin onarılması için harekete geçti. Direkteki hasarın giderilmesi için ne kadar bir bedel gerektiğini, direği inceleyecek ve hasrın boyutunu ve tamir bedelini belirleyecek bilirkişi ya da eksperin bu tespiti yapması bekleniyor. Tabi bu süre içerisinde de yol trafiğe kapalı kalacak. Tabi birde hasarın giderilmesi için yapılacak çalışma var Piri Reis Caddesi ancak bu hasarın giderilmesinden sonra trafiğe açılabilecek.

Özel Haber: Ogün İnal