Meclis Üyesi Yalçın, “Absürt bir covid-19 salgını sebebiyle, nefessiz kalarak, can çekişerek ölmeyi kimse istemez. Çanakkale'mi ve hemşehrilerimi çok seviyorum ve hiç kimsenin bu durumda olduğunu görmek ve duymak istemiyorum. Çanakkale'de Covid-19 salgınının yaygınlaşması haberleri üzerine bir kaç hususu sosyal medya arkadaşlarıma hatırlatmak ve yeniden farkındalık oluşturmak istiyorum.
Olası bir yayılım sonucunda sevdiklerimizi kaybedebileceğimizi unutmayalım. Ateş düştüğü yeri yakar.
Olası bir yayılım durumunda tekrardan işyerlerinin kapanacağını, birçok ailenin geçim sıkıntısı çekerek mağdur olacağını unutmayalım. Olası bir yayılım durumunda okulların tatil olacağını, bizler işe gitmek zorunda kalırken evlatlarımızı emanet edeceğimiz yer bulmakta zorluk çekeceğimizi unutmayalım.
Olası bir yayılım durumunda sokağa çıkma yasakları nedeniyle 65 yaş üstü insanlarımızın sıkıntılarını arttırmış olacağız, unutmayalım. Olası bir yayılım durumunda insanların biraz daha kredi çekme imkanı olmayabilir, Çanakkale'deki ekonominin bunu kaldıramayacağını aklımızdan çıkarmayalım.
Lütfen. Ne kadar cesur olduğumuzu göstermek adına ısrarla tokalaşmaya, çalışmayalım.  Elini uzatmak istemeyenlere psikolojik baskı yapmayalım. Fiziksel mesafeye en üst düzeyde dikkat edelim.
Eş, dost akraba ve çocuklarına fiziksel sevgi gösterisini sıfıra indirelim. Maske hassasiyetini zirveye taşıyalım. Herkes kendi kapısının önünden süpürmeye başlasın” dedi.
 
Hasan Sami Er