Çanakkale Bahçeşehir Kampüsü olarak güçlü eğitim kadromuz ile ilk senemizdeki başarımızın haklı gururunu yaşıyoruz.
 
Türkiye geneli kampüslerimizde 23 öğrencimiz soruların tamamını doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı ve Türkiye Birincisi oldu. MEB 2020 LGS eğitim analiz değerlendirme raporuna göre sınava bu yıl yüzde 43 artışla 1 milyon 472 bin 88 öğrenci girdi.
 
Çanakkale Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Ebru Doğan; “yüz yüze eğitimin yanı sıra Yapay Zeka tabanlı kişiye özgü dijital öğrenme platformunu (Metodbox) kullanarak LGS’ ye hazırlanan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Bahçeşehir Koleji olarak; Dünya vatandaşı olabilmeyi bir 21. Yüzyıl becerisi olarak görür ve öğrencilerimizin dünyanın her yerinde var olabilmeleri için çalışırız.
Dünyamızın kültürel çeşitliliğini bir fırsat olarak görür, ayrımcılık yapmadan, ırk ve dil farkı gözetmeden, ulusal kimliğimizin bize sağladığı özgüvenle daha adil, daha iyi bir dünya için çalışırız” dedi.
 
LGS hazırlık sürecinde Bahçeşehir Okullarında temel amacımız eğitimin kalitesini ve verimliliğini artırmak, eleştirel düşünen, araştıran, geleceğin ihtiyaç duyacağı yaşam becerileri ile donanmış bireyler yetiştirmektir.
Bu amaç doğrultusunda öğretme ve öğrenme sürecinde öğrencilerin sahip oldukları bilgi ve becerileri tespit etmek, öğrenme sürecinin etkinliğini belirlemek üzere ölçme ve değerlendirme çalışmaları yaparız. Bu çalışmalarla öğretim programlarında hedeflenen davranışlara hangi düzeyde ulaşıldığını, süreç içerisindeki uygulamaların hedeflenen bilgi, beceri ve tutumların gelişmesinde ne ölçüde etkili olduğunu tespit ederiz.
Her eğitim öğretim yılının başında öğrencilerimizin yeni öğretim yılına hangi seviyede başladıklarını görmek ve eksiklerini gidermeye yönelik çalışmalar planlamak üzere “Neler Hatırlıyorum” sınavı yaparız. Bu sınav, öğretim programlarındaki sarmal yapı içerisinde bir alt sınıftan bir üst sınıfa taşınması gereken temel kazanımların ne kadar hatırlandığını, öğrencilerin yeni öğretim yılına ne kadar hazır olduklarını belirlemek için yapılır. Sınav sonuçlarına göre; yeni öğretim yılına başlamadan önce, öğrencilerin eksik oldukları kazanımlara yönelik iyileştirici çalışmalar planlarız.
Ayrıca öğrencilerimizin süreç içerisindeki öğrenme düzeyini belirlemek amacıyla Liseye Geçiş Sınavı (LGS) denemeleri yaparız. Bu denemeler ile ünitelerde kazanılması hedeflenen özellikler yoklanır, bu özelliklere hangi düzeyde ulaşıldığı incelenir. Sınav sonrasında öğrencilerimizin eksik oldukları kazanımlar belirlenerek eksiklerin tamamlanmasına yönelik çalışmalar yapılır.
5, 6 ve 7. sınıflarda her pazartesi AGİS denemeleri yaparız. Bir pazartesi Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (TMD) denemesi bir sonraki pazartesi Fen ve Teknoloji (Fen Bilimleri), Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil (FSİ) denemesi düzenli bir şekilde yapılır. 8.sınıf öğrencilerimize akademik çalışmalarımız 6 gün olarak planlanmıştır. LGS deneme sınavları her cumartesi günü uygulanmaktadır. Yılda toplam 40 deneme sınavıyla öğrencilerimiz sınav hazırlık sürecini tamamlamaktadır.
 
Lise programımızın planlaması;
 
Master6 Eğitim Modeli
Bireyin, değişen toplumsal koşullar ve teknolojik çağı yakalama ihtiyacı doğrultusunda dünya vatandaşlığına geçişini hedefleyen 2 yılı kapsayan bir eğitim modelidir. 9. ve 10. Sınıflarda uygulanır. Ders dışı modüller 11.sınıfta devam eder.
 
KAREM (Kariyer ve Rehberlik Merkezi) Ofisleri

Bahçeşehir Koleji’nde Kariyer Rehberliği anaokulunda başlayan ve öğrencinin lise mezuniyetine kadar kişilik özellikleri, ilgi, yetenek, becerileri ve değerlerinin kayıt altına alınarak takip edildiği ve bir bütün olarak değerlendirildiği sistemin adıdır.
 
Yurt İçi / Yurt Dışı Üniversitelere Hazırlık Programı
11 ve 12.sınıflarda cumartesi günleri üniversite hazırlık çalışmaları yapılır.
11. sınıflarda eylül ayı itibari ile üniversite hazırlık çalışmaları başlar. Sömestr tatilinde 1 hafta ve Haziran ayında  2 hafta  yoğunlaştırılmış eğitim programı ile devam eder.
12.sınıflarda üniversite hazırlık çalışmaları ağustos ayının üçüncü haftasında başlar ve yıl boyunca devam eder.  
Yurtdışı üniversiteler buluşmasında öğrencilerimiz dünyanın seçkin üniversiteleri ile yılda iki kez bir araya gelir.
Öğrencilerimiz katılımcı üniversitelerin eğitim sistemleri hakkında bilgi sahibi olurken üniversitelerin temsilcileri ile birebir  görüşme yapar ve aynı gün içerisinde kabul alabilir. 
STEM+A Uygulamaları

9. ve 10. Sınıflarda Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik derslerinin müfredatı ile entegre edilmiş 21. yy becerilerini destekleyen ve geliştiren STEM+A kitapçıklarımızla bu uygulamalarımızı gerçekleştirmekteyiz.
 
Mentor Öğretmenlik Sistemi
Bahçeşehir Kolejinde lise kademesinde de her öğrenciye bir mentor öğretmen birebir danışmanlık yapmaktadır.
Mentor öğretmenlik sistemi ile öğrencinin akademik ve sosyal alandaki gelişiminin gözlemlenmesi ve başarısının yükseltilmesi, kendisi ile ilgili kişisel planlama ve değerlendirme becerisinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. 
 
Yabancı Dil Programı
Bahçeşehir Koleji öğrencileri yabancı dil edinim süreçlerini farklı disiplinlerde makale ve bilimsel yazıları takip edebilecek düzeye taşıyıp, yapmış oldukları projelerle ülkemizi temsil ettikleri yarışma ve turnuvalarda İngilizce üretken dil becerileri ile fark yaratmaktadırlar.
 
Her yıl olduğu gibi bu yılda doğru hazırlanmış sorularla sınav başarısını her yıl arttıran Bahçeşehir Koleji, Ulusal sınavlara hazırlık sistemi kapsamında her hafta yapılan deneme sınavlarında tüm sorular Bahçeşehir Koleji uzman eğitimcileri tarafından hazırlanır. LGS’ de çıkan sorulara benzerlikleri öğrencilerin sınav başarısında önemli rol oynamaktadır. 
LGS 2020’ de sınava giren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Bu maratonda emeği geçen veli ve öğretmenlerimizi kutluyoruz. 
#BaşarıSeninTercihin