Cumhuriyet Halk Partisi il yönetimi İl Başkanı Metin Ümit Ural başkanlığında İyi Parti İl Yönetimini ziyaret etti. Ziyarette CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural ile İyi Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar bir süre sohbet etti.

Ziyarette konuşma yapan İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar ziyrette duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bizler  hep beraber her zaman Millet İttifakı olarak  Genel Merkezimiz doğrultusunda  ne zaman bize ittifak bitti dendiğinde ki öyle demezler de. Ama yine de derlerse o zaman  aramızdaki bu ittifak  kelimesini kullanmamamız gerekir. Biz Çanakkale’de Millet İttifakı olarak güzel sonuçlar aldık.  Belediye seçimlerinde %61 oyla Türkiye  birincisi yaptık.  İlde Belediye Bakanlarında  yine aynı şekilde başarılar elde ettik.  Bu anlamda partim ve yönetimim adına Cumhuriyet Halk Partisine teşekkür ediyorum.  Bizler her zaman  bu yoldan gidersek, Millet ittifakı olarak, Cumhur İttifakından  ancak bu sayede yenilgiye uğratabiliriz. Yoksa bu ittifaklar bozulduğu takdirde Cumhur ittifakını yıkmak zor olacaktık. Yalnız İttifak arasında bazı sorunlarımız varsa da  bunları kendi aramızda halletmemiz gerekiyor.  Bu da biz İl Başkanlarına şahsen görevlendirmeler düşüyor.  Bü süreçte  Başkanımla beraber doğru kararlar alacağımıza inancımız sonsuzdur. Bunun için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

CHP, İYİ PARTİ İTTİFAKI ÇOK ÖNEMLİ
Ardından söz alan CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural Pandemi süreci nedeni ile bu güne aksatmak zorunda kaldıkları ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Koronavirüs pandemisi dolayısı ile İl Başkanı olarak seçildikten sonra gerçekleştiremediğimiz, seçimlerden sonra sizleri tebrik etme tanışma ve daha iyi ilişkiler geliştirme açısından ziyaretimizi gerçekleştirdik. Sonuçta Siyasi partiler toplumun geleceğini belirlemek üzere varlardır.  Ama siyasi partilerin Türkiye’de getirildiği bir nokta var.  Türkiye’de iki tür oluşumla karşı karşıyayız.  Ve bizim bulunduğumuz dönemde de 18 yıldan beri bu ülkeyi yöneten iktidar bu hale getirdi. Tabi ki İttifaklar hep olmak zorundadır.  Bu ittifaklar resmi olabilir gayrı resmi olabilir.  Belediye seçimlerinde farklı ittifaklar tabi ki yapılabilir.  Ama ülkenin bu hale getirilmesinde hepimizin çok uygun bakmadığımızı bir kez daha belirtmek isterim. Millet İttifakının, Cumhur İttifakını tek başına yıkmaya gücü yetmediğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Ümit Ural, bu ittfakın yıkılması için Ülkesini seven herkesi Millet İttifakı saflarına davet ederek “Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak İYİ Parti ile yaptığımız ittifak  çalışmalarını son derece önemli bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çünkü çok önemli bir konu, Cumhur İttifakı dediğimiz İttifakı, yok etmenin bir tane yolu var.  Bu yol, Kutuplaştırılmış bir ülkede, güçlerin bir araya gelmesi olacaktır.  Burada belirti olarak Millet İttifakının  içinde bulunduğu partilerin  başarma şansı olmuyor. Ama  şu demek değildir ki  bu memleketini seven, ülkesini seven, milletini seven herkesin bize kucak açmalarını ve bize katılmalarını bekliyoruz. Bu çok önemli ve değerli bir konu.  Millet İttifakı bence büyüyerek devam edecek. Çünkü bizim ittifakımız çıkar ittifakı değil.  Bu ittifak tamamen karşı tarafı alaşağı etme ittifakıdır.  Bu kesinlikle gerekliliktir” dedi.  

Duyarlı İnsanlar Olarak Her Şeyi Çözebiliriz
Konuşmasının son bölümünde kamuoyunda sürekli olarak gündeme getirilen “ ittifak çatladı” söylemleri ile ilgili görüşlerini de aktararak “Tabi ki İttifak görüşmelerinde seçim döneminde belirli kararlar alınmıştır.   Bunlar da uygulanıyor ve şu ana kadar biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak  bir rahatsızlık içinde değiliz.  Bunlar ara sıra olacaktır.  Partimizin Belediye Meclislerinde bazı ufak tefek sorunlar yaşanacaktır. Ama duyarlı insanlar bir araya geldiğinde, her şeyi çözebilirler. Her şeyin çözümü dayanışma ve ortaklıktan geçer. Bizde de dayanışma ve ortaklaşmayı bilen insan olduğunu biliyorum. Dolayısı ile de arada konuşulması gereken ufak tefek konular olabilir.  Bu konuda yapılması gerekenleri yapıyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hele hele kamuoyuna yanlış yansıtılan bazı konularda bizim asla kötü niyetimizin olmayacağını bilinmesini istiyorum” dedi.
 
Dilvin Altıkardeş