AK Parti hükümetinde ekonomi bakanlığı yapan ancak bir süre sonra AK Partiden ayrılan eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın yeni parti kuracağı yönündeki beklenti uzun bir bekleyişin ardından gerçekleşmiş, Eski ekonomi bakanı Ali babacan dertlere deva olacağız sloganı ile kısa adı DEVA olan Demokrasi ve Atılım Partisinin kuruluğunu bir süre önce ilan etmişti.

Partinin kurulması ile beraber yeni partide görev almak isteyen bir çok isim olsa da babacan ence eleyip sık dokudu ve Türkiye genelinde örgütlerini kurdu. DEVA Partisi Çanakkale İl Başkanı da kısa bir düre önce atanarak partinin Çanakkale’ deki Kurucu İl Başkanı olarak görevine başladı. DEVA Partisi Çanakkale il Başkanlığına atanan Avukat Berkan Karaca Çanakkale ve ilçelerinde çalışmalara başladı.

Çalışmalar kapsamında bir dizi ziyaret gerçekleştiren Karaca ve 6 isimden oluşan kurucu heyet medya ziyaretleri kapsamında Boğaz medyayı ziyaret etti. Karaca ve 6 kişiden oluşan heyet Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı ile bir araya geldi. Ziyarette Karaca Akıncı ile hem bilgi alışverişinde bulundu hem de DEVA Partisi ile Çanakkale il örgütü oluşumu ile ilgili bilgilendirme yaptı. Ziyarette Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı Karaca ve beraberindekilere Boğaz medya ile ilgili bilgiler verdi. Çanakkale’ en büyük medya kuruluşu Çanakkale merkezde 4 günlük 1 haftalık gazete çıkardıklarını, Çanakkale’nin ilçelerinde Ayvacık’ta, Lapseki’ de ve Biga’da da gazete çıkardıkları bilgisini verdi. Boğaz Medya olarak karasal yayın yapan Boğaz TV olarak televizyon yayınında yaptıkları bilgisini de veren Akıncı, Boğaz Medya olarak sosyal medya üzerinden de yayınlar yaparak Çanakkalelileri hem Çanakkale’ den hem de tüm Türkiye ve Dünyadan haberdar ettiklerini söyledi. Tüm siyasi partilere eşit mesafede bulunduklarını da sözlerine ekleyen Akıncı, yeni görevinden dolayı Deva Partisi İl Başkanı Berkan karaca ve ekibine siyasi hayatlarında başarılar diledi. Karaca’da bundan sonraki süreçte il başkanı olarak Çanakkale örgütlenme çalışmalarına hız vereceklerini ifade etti. DEVA Partisine katılmak isteyen önemli isimlerinde olduğu bilgisini veren Karaca  “Geçen hafta 6 kişilik kurucu heyet ile Ankara’ya gittik. Ben il başkanı olarak atandım. Şuan teşkilatlanma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda ilk önce değerli basın emekçilerini, gazetecilerimizi ziyarete başladık. Onların destelerini, fikirlerini önemsediğimiz için ilk buralardan başladık” dedi. DEVA Partisi İl Başkanı Avukat Berkan Karaca süreç içinde çeşitli ziyaretlerine gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Dilvin Altıkardeş