“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında Çanakkale’de Şehitler abidesinde başlayacak anma törenleri, hain darbe  girişiminde millete ihanete karşı birlik ruhu aşılamak ve manevi bir güç sağlamak için 15 Temmuz gecesi okunan selaların tekrar edilmesi ile son bulacak. Anma törenlerinde 15 Temmuz gecesi şehit olan 248 vatandaş anılacak.
 
ÇANAKKALE VE TÜRKİYE GENELİNDE 2 BİN 238 PROGRAM GERÇEKLEŞTİRİLECEK
15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıl dönümü nedeni ile tüm Türkiye’de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 15 Temmuz’ da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda da yurt içi ve yurt dışında 3 bin etkinlik düzenlenecek. Bu yıl 15 Temmuz anma etkinliklerinde yurt içinde bakanlıklar ve kamu kurumları bin 609, üniversiteler 521, sivil toplum kuruluşları 108 adet olmak üzere toplam 2 bin 238 program gerçekleştirecek. Yurt dışında ise, 752 faaliyet gerçekleşecek.
 
ÇANAKKALE’ DE “15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” ETKİNLİKLERİ BELLİ OLDU
 “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Çanakkale’ de yapılacak etkinlikler belli oldu. 15 Temmuz günü “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri Çanakkale’de 12.30’da Gelibolu Yarımadasında bulunan Şehitler abidesine Çelenk sunumu ile başlayacak, etkinlikler 16 Temmuz saat 00.30’da sela okunması ile son bulacak.
 
15 TEMMUZ ANMA TÖRENLERİ ÇANAKKALE’DE “ŞEHİTLER ABİDESİNE” ÇELENK SUNULMASI İLE BAŞLAYACAK
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri Çanakkale’ de 15 Temmuz saat 12.30’da Şehitler Abidesine Çelen sunulması ile başlayacak. Çelenk sunma töreninin sonra Çanakkale’ deki 15 Temmuz anma etkinlikleri İskele Meydanında devam edecek. İskele Demokrasi Meydanındaki 15 Temmuz anma etkinlikleri saat 20.00 itibari ile başlanacak.iskele meydanında etkinliklerin düzenleneceği alanda anma etkinliğine katılacak olan Çanakkalelilerin alana girmeden maske kontrolu yapılacak ayrıca girişlerde ateş ölçümü de yapılarak etkinlik alanına giriş sağlanacak.İskele Demokrasi Meydanı 15 Temmuz anma etkinlikleri alanında saat 21.00’ de Başka Uluönder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan savunmasında hayatlarını kaybeden şehitler için e 15 Temmuz gecesi hain darbe teşebbüsünün başarıya ulaşmaması i.in canını siper eden 15 temmuz şehitleri için saygı duruşunda bulunulacak ve ardından İstiklal marşımız okunacak.anma töreni saat 2015’te  Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Dua Okunması ile devam edecek. Saatler 21.45’ i gösterdiğinde Çanakkale Valisi İlhamı Aktaş “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”’ nün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak. Saat 21.45’e şiirler okunacak. saat 22.00’ ise Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan video konferans ile Türkiye’ nin her yerinde demokrasi meydanlarına kurulan dev ekranlar ile 15 Temmuz anma programına katılan vatandaşlara ve tüm Türkiye’ ye seslenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın ardından saat 22.30’ da alanda bulunan dev ekranlarda “15 Temmuz Belgeseli” gösterimi gerçekleştirilecek. Saat 23’ te ise yine 15 temmuz ile ilgili şiirler okunacak. Saat 23.15’te bir başka 15 Temmuz belgeselinin gösterimi yapılacak. Saatler 23.45’i gösterdiğinde Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Dualar okunacak. Saat 00.30’ da ise hain darbe  girişiminde millete ihanete karşı birlik ruhu aşılamak ve manevi bir güç sağlamak  için 15 temmuz gecesi okunan selalar, tekrarlanacak ve Türkiye genelinde 90 bin camide sela okunacak. 15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısız olmasını sağlamak için canını hiçe sayarak köprülere hava alanlarına koşan ve hain darbecilere geçit vermeyerek şehit olan 248 15 Temmuz Şehidi hain darbe girişimin 4. Yılında anılmış olacak

Ogün İnal