Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Sedat Murat, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Muraty mesajında, "15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ’nün hain kalkışması karşısında halkımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara çıkarak, canı pahasına ülkesine, devletine, demokrasisine ve geleceğine sahip çıkmıştır. Bu yüce milleti bölmek, parçalamak ve yıkmak isteyen iç ve dış mihraklara milletçe topyekûn verilen ve tarihe altın harflerle yazılan 15 Temmuz Destanı  Türk milletinin şanlı tarihindeki “ Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak ilan edilmiştir.

Aziz Milletimiz, 15 Temmuz’da varlığına, istikbaline ve inançlarına darbe vurmak isteyenlere karşı gövdesini siper ederek, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini, birlik ve beraberliğimiz sayesinde, nelerin başarılabileceğini bütün dünyaya göstermiştir. 1500 yıllık Türk-İslam tarihinde eşi ve benzeri görülmemiş böyle bir ihaneti asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Vatan uğrunda canlarını feda eden tüm Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve şifalar temenni ediyor, iradesine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıkan  hemşehrilerimize saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Haber Merkezi