Eceabat ilçesine bağlı Yalova köyünde aniden orman yangının çıkmasıyla bölgede çok sayıda görevli çalıştı. Çanakkale Sivil Motorize Arama Kurtarma Derneği (ÇASMAK) görev yapan itfaiye erlerine, jandarma görevlilerine, orman, ambulans görevlilerine meyve suyu ve kumanya dağıttı.

Gelibolu Yarımadası'nda yaşanan yangının söndürme çalışmalarına lojistik olarak destek vermek adına sosyal medya hesabından yapılan duyuru ile bir araya gelen dernek üyeleri, çalışma şartlarından dolayı kumanyaya ulaşamayan görevlilere kumanya ulaştırdı.

Çanakkale Sivil Motorize Arama Kurtarma Derneği Başkanı Yağmur Gür, “Kumanyalar ve içecekler yangında görev alan jandarma, ambulans, itfaiye, orman görevlilerine dağıtım yaptık. Motorize ekipler
olarak biz lojistik destek sağladık. Orada yeterince hizmet vardı ama biz orada açık olan bir durumu gerçekleştirdik. Etkili ve verimli oldu, yangın kontrol altına alındığı için tekrar gitmeyeceğiz ama AFAD ve Kızılay ile iş birliği içindeyiz. Yaklaşık 50- 60 kişiye ulaştık. Gönüllü bir ekip kurduk, böyle bir durumda gene aktifleşeceğiz” dedi.

Hasan Sami Er