UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği tarafından başlatılan ve bu sene üçüncü senesi olan ‘Çocuk İstismarı ile Mücadele ve Farkındalık Haftası’ kapsamında ‘Çocuklar için Mavi Kurdele Tak’ kampanyası bu sene de devam ediyor. UCİM Çanakkale Temsilcisi Şehpal Ovalı da bu anlamda çağrıya çıkarak, herkesi destek olmaya davet etti.
 
UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Çanakkale Temsilcisi Şehpal Ovalı her yıl temmuz ayının ikinci haftasında tekrarlanan Mavi Kurdele Kampanyası hakkında bilgi verdi. Ovalı,  UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan’ın ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan’ın 2018 senesinde Ağrı’da kaybedilen Leyla’nın ailesini taziye ziyareti sonrasında çocuk ölümlerine, kayıplarına ve istismarına dikkat çekmek üzere başlattığı bir talep ve farkındalık niteliği taşıyan önemli bir çağrı olduğunu belirtti. Bu kampanya ile Çocuk İstismarı ile Mücadele'de İhtisas Mahkemelerinin kurulması, istismarcıların tutuklu yargılanması, Çocuk Koruma Eğitiminin Milli Eğitim müfredatına eklenmesi, yargıda çocuğun üstün yararı ilkesinin etkili bir şekilde işlemesi hususlarına dikkat çekilmekte olduğunu da söyledi.
 
Türkiye genelinde temsilcilikleri olan UCİM, eş zamanlı olarak tüm illerdeki gönüllüleriyle birlikte #çocuklariçinmavikurdeletak çağrısını yaptıkları etkinliklerle ses getirmeyi amaçladıklarını belirten Ovalı, bu sene pandemiden ötürü toplanma yapılamayacağını fakat sosyal medyada herkesi bu etkinliğe sahip çıkmaya davet etti.
 
Mavi Kurdele kampanyası ile tüm Türkiye’de ‘Çocuklar için mücadele et’ mesajını yaymayı amaçladıklarını söyleyen UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan ise şu ifadelerde bulundu: ““Çocuk istismarına karşı farkındalığın artması ve istismarla mücadelenin hız kazanması için  Çocuk İstismarı ile Mücadele ve Farkındalık Haftasındaki #çocuklariçinmavikurdeletak kampanyamıza  toplum her kesiminin desteklerini bekliyoruz. Sosyal medyadan da destek olabileceğiniz kampanyamıza sol bileğinize taktığınız mavi kurdelelerinizle çektiğiniz fotoğraflarınızı veya videolarınızı  #çocuklariçinmavikurdeletak etiketiyle paylaşarak çocuklarımızın sesinin daha çok duyulmasını sağlayabilirsiniz.”
 
Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi