Çanakkale CHP Ayvacık İl Genel Meclisi Üyesi Şerafettin Alkan Çanakkale il genel meclisinin Pandemi öncesinde 7 Şubat tarihli oturumunda gündem dışı söz almış ve Ayvacık İlçesine Bağlı Küçükkuyu Beldesinde sağlık hizmetleri konusunda çok büyük bir sıkıntının olduğunu İl Genel Meclisi kürsüsünden aktarmıştı. Küçükkuyu’ daki sağlık sorunlarının çözümü için İmza kampanyası başlattığının altını çizen Alkan Küçükkuyulu vatandaşlardan topladığı imzaları da sorunun çözümü için Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğüne götürdüğünü ancak bu çabasının da sorunun çözümü için yeterli olmadığını meclis kürsüsünden aktarmıştı. Konuşmasında sorunun çözülene kadar takipçisi olacağını da aktaran Alkan, “Küçükkuyu Beldesinde mesai bitiminin ardından Küçükkuyu sakinlerinin sağlık hizmeti alabilecek bir kurum bulunmuyor. Küçükkuyulular için bu çok önemli sorun çözülünceye kadar  konunun peşini bırakmayacağım” demişti. Alkan söz verdiği gibi Küçükkuyulu vatandaşların sağlık hizmetlerini 7/24 alabilmeleri için girişimlerine devam etti. Çanakkale CHP Ayvacık İl Genel Meclisi Üyesi  Şerafettin Alkan’ın bu öneli sağlık sorunu çözme ısrarı sonuç verdi. Alkan Küçükkuyuluların  7/24 Sağlık hizmet, verilmeye başladığının müjdesini verdi.

“ISRARLI TAKİBİM SORUNU ÇÖZDÜ”
Alkan uzun bir uğraş ve ısrar sonucunda Küçükkuyu’ lu vatandaşlar olduğu kadar yaz aylarında beldeye gelen yazlıkçı ve günübirlik misafirlerinde yaşayabileceği  sağlık sorunlarına anında müdahale etmek için çok öneli bir çalışmanın başladığını ve artık 1 Temmuz itibari ile 7/24 Küçükkuyu’ da sağlık hizmetlerinin verildiğini ifade eden Alkan “ önceki aylarda Sağlık Ocağı, Aile hekimliği her gün akşam saat 17.00’den yani mesai bitiminden sonra kapalıydı. Akşam hiçbir sağlık hizmeti verilmiyordu Küçükkuyu’ da. Sat 17.00’ye kadar aile hekimliği ve sağlık ocağında normal polikilinikler hizmet veriyordu ama saat 17.00’den sonra sağlık hizmeti verilmiyordu. Küçükkuyu’ da vatandaşlarımız tansiyonunu ölçtüreceği, iğnesini yaptıracağı, en önemlisi de herhangi bir acil ve ani sağlık sorununda ya Edremite, ya Ayvacık merkeze yada  Çanakkale ye yada Balıkkesire yönlendiriliyordu.112 acil ambulansı hizmet veriyordu. Ancak gece yarısı 02.00 de 03.00’de başınıza sağlık sorunu gelse Küçükkuyu merkeze gidecek bir sağlık kuruluğunuz yoktu. Ben CHP Ayvacık İl Genel meclisi üyesi olarak Ocak ve Şubat ayı İl Genel Meclisi Toplantılarında gündeme getirdim. Bu sağlık hizmeti sorununun çözülmesi için Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan’ında desteği ile 5 Bine yakın imza topladık ve bu imzaları Ayvacık Kaymakamlığına, Çanakkale il Sağlık Müdürlüğüne bizzat ben ilettim.”

“BİR TEMMUZ İTİBARİ İLE KÜÇÜK KUYUDA 7/24 SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR”
“Benim konunun çözümüne kadar takipçisi olacağımı her platformda ifade ettim ve konunun takibini de bırakmadım. Bu çabam sonucunda 1 Temmuz itibari ile Küçükkuyu 112 Acil, Sağlık Ocağı ve aile Hekimliği doktorlarının desteği ile Küçükkuyu’ da sağlık hizmetleri 7/24 verilmeye başladı. Küçükkuyudaki doktorlar nöbetleşe 112 acil merkezinde nöbete girerek sağlık hizmetinin devamlılığını sağlıyorlar. Ancak sağlık ocağı ve aile hekimliği doktorlarının günlük polikilinik hizmetlerinin ardımdan birde akşam sabaha kadar nöbet tutmaları nedeni ile Küçükkuyu’ da 2 doktor açığı ortaya çıktı. Bu doktorlardan birinin hemen görevlendirileceği diğerinin ise bir süre sonra görevlendirileceği bilgisini aldık. Şu anada Küçükkuyu’ da sağlık hizmeti 7/24 veriliyor. Benim bu önemli sağlık hizmeti aksaklığını ısrarla takip etmem sorunun çözülmesini sağladı. Küçükkuyu gelişmekte olan bir yer. 11-12 bin nüfusu var. yazın bu nüfus sayısı 5-6’ya katlanıyor.insanlar bu eksik sağlık hizmeti nedeni ile çok zor durumda kalıyorlardı. Bu konuyu ısrarla takip edip sorunun çözülmesini sağlamam nedeni ile Küçükkuyu halkında çok teşekkür aldım.küçükkuyuluların bana karşı büyük bir desteğinin oluştuğunu gördüm bu durumda beni mutlu etti.”

Özel Haber: Ogün İnal