Basın İlan Kurumu Balıkesir Şube Müdürlüğü’ne atanan Gökhan Eren ve Sait Güngör Çanakkale basınında görev yapan gazetecilerle ve imtiyaz sahipleri ile buluştu.
 
Tapu Kadastro Binası Toplantı Salonu’nda  bugün düzenlenen toplantıda yerel medyanın sorunları ve ilan gelirleri hakkında Müdür Eren tarafından bilgilendirmeler yapıldı.
 
Eren, 2011 yılından beri kurumda görev yaptığını, 2018 yılından beri Balıkesir’de ikamet ettiğini ve 3 aydır da Balıkesir Basın İlan Kurumu Balıkesir Şube Müdürü olarak görev yaptığını kaydetti. Çanakkale ilinin Balıkesir’e bağlanmasıyla birlikte işbirliği içinde çalışma yürütülmesine özen gösterdiklerini belirten Eren, kurumlarla diyalog içinde olmanın da öneminin altını çizdi.
 
Pandemi sürecinde kurumun erken tedbirlerle hem çalışanı, hem işvereni koruma adına tedbirleri hayata geçirdiğini söyleyen Gökhan Eren, gazetelerin ayakta kalması için kaynakların artırılması için de gayret göstereceklerini ifade etti. 
 
Sait Güngör ise yerel gazetelerin kentin röntgenini çekmek gibi bir misyonu olduğunu belirterek, “Çanakkale gelişmekte olan ve potansiyeli yüksek bir il. Gazete içerikleri ve görsel kalite yükseltilmeli ve özellikle köşe yazarlarının yazılarının kentin sorunlarına yönelik olması gerekir” dedi.
 
Toplantıda yerel basındaki kalitenin artırılması, sitesinin aktif olması, içerik gibi konular da gündeme gelirken, basın mensupları yeniden Çanakkale’de Basın İlan Kurumu açılması yönünde taleplerini aktardılar.  
 
Mine Tarım