1 Haziran’dan itibaren seferlere başlayan Kabatepe-Eceabat seferleri yapan minibüslere zam geldi. 5 lira olan ücretin 8 lira olması üzerine ortaya çıkan tepkileri değerlendiren ve İşte Çanakkale Gazetesi’ne açıklama yapan SS 26 No’lu Kabatepe Taşıyıcılar Kooperatifi ortaklarından Reşat Gülen kooperatif olarak beş yıldır zam yapmadıklarını ve Çanakkalelileri beş liradan taşıdıklarını belirterek, Pandemi sürecinde iki aydan uzun süre çalışmadıklarını ve uygulanan tarifenin keyfi değil, Ulaştırma Bakanlığı’nın kilometre başına 1 TL olarak belirlediği fiyat üzerinden yolcuya yansıtıldığını ifade etti.

Ecebat-Kabatepe arasında yıllardır sefer yaptıklarını ve sezonluk çalıştıklarını kaydeden Reşat Gülen, “Ulaştırma Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlar doğrultusunda kilometre başına minibüsler için 1 TL fiyatı belirlendi, Ecebat-Kabatepe arası ise 12 kilometre, bu durumda 12 lira yapsak, kimse bir şey demezdi, ama biz insaflı davrandık, çok geleceğini düşünerek, 12 lira değil, 8 lira yaptık. Corona Virüs salgını bütün sektörler gibi bizi de olumsuz etkiledi, aylarca çalışamadık. Bizi ne belediye başkanı, ne bir esnaf odası başkanı arayı da ‘Siz ne yiyorsunuz, ne içiyorsunuz? diye sormadı” dedi. “Ülkede her şeye zam geldi, bizim de gücümüz yok” diyen Gülen, Biz Haziran ve Ağustos aylarında sezonluk çalışıyoruz. Başka hiçbir gelirimiz yok” dedi.

“O ZAMAN ZAM YAPAN HERKESE DAVA AÇIN”
Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’in sosyal medya üzerinden gösterdiği zam tepkisine açıklama getiren SS 26 No’lu Kabatepe Taşıyıcılar Kooperatifi ortaklarından Reşat Gülen, “1992 yılından beri ada halkına en iyi şekilde hizmet vermek için çalışıyoruz. Belediye Başkanı Ünal Çetin’in, “Ada halımız Kabatepe Eceabat arasını 8 TL yapan Eceabat minibüs sahiplerince sömürülmeye başlamıştır. Bu duruma Gökçeada Belediye Başkanı olarak sessiz kalmayacağım gibi, gerekli çözüm yollarını en kısa süre içerisinde bulacağımızdan kimsenin endişesi olmasın” sözleri hiç yakışık almamıştır. Hukuki süreç başlatacağız. Bize sömürgeci diyorlar ama, hayat pahalılığı ortada, herkes zor durumda. Trafik Sigortası 3 bin lira olmuş, bulgur markette 8 lira, o zaman o zaman yapan herkese dava açın” şeklinde konuştu.

“SEZONLUK ÇALIŞIYORUZ, BAŞKA GELİRİMİZ YOK”
Pandemi nedeniyle herkesin ekonomik olarak zor durumda olduğunu belirten Gülen,  “Biz Haziran ve Ağustos aylarında sezonluk çalışıyoruz. Başka hiçbir gelirimiz yok.  Toplam dokuz araç hizmet veriyoruz. İki ay salgın nedeniyle çalışamadık. Masraflarımız oldu. Bu noktada beş yıldır zam yapmadığımız araçlarımızda zam yapmak durumunda kaldık, Ulaştırma Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu rakamın vatandaşlarımıza yüksek geleceği düşüncesiyle 12 lira değil, 8 lira yaptık. Ülkede her şeye zam geldi, bizim de gücümüz yok. Geçen sene 2 arabamın altına lastik almıştım, 2 lastik 1.200 liraydı, bu sene bir lastik 1.200 lira. Herkes aynı durumda. Ekonomik sıkıntılar herkes için var. Bizi salgın boyunca bir kez arayan ne başkan oldu, ne oda. Biz Eceabat Esnaf Odası’na bağlıyız. Ne yiyorsunuz, ne içiyorsunuz diye sormadılar bile” dedi.

Özel Haber: Mine Tarım