Çanakkale Merkez’de otopark sorunu bitmiyor. Otopark sorununu çözmek için projeler geliştirilirken, yıllardır yaşanan ekonomik sıkıntılar ve Pandemi süreci gibi etkenler başlayan projeleri de sekteye uğratıyor.

Çanakkale’de en işlek yaya geçişinin olduğu yerlerde kaldırımlar park eden araçlar ile dolarken, görüntü kirliliği dikkat çekiyor. Turistik bir kente yakışmayan keyfi yapılan parklar yüzünden yayalar kaldırımda yürüyecek yol bulamazken, öte yandan kentin göbeğinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan binaların oluşturduğu boş alanlar ise anında otopark alanına dönüşüyor.

Cumhuriyet Meydanı’nın yanındaki alanda, Gözde Spor’un da yer aldığı eski bina da yıkıldıktan sonra motosiklet sahipleri tarafından değerlendirilmeye başlandı. Merkez’de  sokak araları tıka basa araçla dolarken, turistlerin ilk adımını attığı İskele Meydanı’na çok yakın bir noktada dahi  sık aralıklarla motosiklet ve araç parklarına maruz kalması tepki çekti.

Vatandaşlar Çanakkale’nin en temel sorunlarından biri olan otopark sorunun kökünden çözülmesi, kaldırımlarda ve mahalle aralarında düzensiz parklara son verilmesi için çalışma yapılması gerektiğini belirttiler.

Mine Tarım