Çanakkale Hava Limanında Çanakkale-Ankara seferleri haftada üç gün Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri yapılmaya başlandı. Covıd 19 tedbiri kapsamında Çanakkale Hava Limanında bir dizi tedbir alındı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, yoğun havaalanlarında 1 Temmuz'a, diğerlerinde 15 Temmuz'a kadar Covıd-19 test merkezlerinin açılacağını bildirdi. Çanakkale’de ise İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararları açıklandığında Hava Limanında Covıd-19 test merkezlerin nasıl olacağı ve nasıl işleyeceği netleşecek.

Çanakkale Hava Limanında görevlilerin verdiği bilgiye göre, “Bilgilendirme broşürleri, gelen yolcuların ateşleri ölçülüyor. Maskesiz hiç kimse içeri alınmıyor. Terminal binamız dezenfekte ediliyor. Termal kamera ile vücut sıcaklıkları bakılıyor. Yolcuların oturduğu koltukların arasında bir koltuk boş bırakılıyor. Ayrıca havalimanımızda bulunan tüm terminal salonlarının temizliği titizlikle yapılmakta ve gerekli önlem ve tedbirler alınarak Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektan ürünlerle sterilizasyonu sağlanıyor. Check-in, güvenlik ve pasaport kontrol noktaları uyarıcı zemin uygulamaları ile sosyal mesafenin korunması sağlanmaktadır. Ayrıca, personelimizin takip ve uyarısı, anonslar ve bilgi boardlarında görsel uyarıcılar ile sosyal mesafenin korunması sağlanmaya çalışılmaktadır. Afiş uygulamaları havalimanımızda ortak kullanım alanlarına yerleştirilerek (tüm kurallar yolcularımıza hatırlatılmaktadır. Oturma grupları üzerine sosyal mesafe kurallarına ilişkin uyarı etiketleri yerleştirilmiştir. Süregelen atık yönetimine ek olarak tek kullanımlık maske, eldiven gibi kişisel hijyen malzeme atıklarının yönetimi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Genelge (2020/12) gerekliliklerine uygun yapılmaktadır. Tüm hacimler sosyal mesafe ve hijyen kuralları kapsamında kontrol edilmektedir. Görevli personelin yolcu ile direkt teması olması halinde; maske, eldiven, kişisel dezenfektan, yüz siperliği, koruyucu gözlükler, koruyucu başlık, koruyucu tulum kullanımı sağlanmaktadır. Refakatçi zorunluluğu olan yolcular haricinde yolcu olmayanların terminal binalarına girişleri engellenmekte olup, terminal girişlerinde yolcu dışındakilerinin girişinin yasak olduğu afiş ile belirtildi’ denildi.
Dilvin Altıkardeş