Corona Virüs sonrası kapanan ve 1 Haziran’da tedbirlerle açılan 17 Burda AVM tedbirlerle hizmete açıldı. Mağazaların faaliyetlerine devam ettiği 17 Burda AVM’de çocuk eğlence alanları, sinema salonu dışında yemek katında birçok işletme ise kepenk açmadı.
 
17 Burda AVM, üst düzey hijyen önlemleriyle 1 Haziran’da kapılarını tekrar açtı ve ziyaretçilerine yeniden hizmet vermeye başladı. Corona Virüs sonrası en riskli alanlarından biri olan alışveriş merkezlerinde hareketlilik başlarken, 17 Burda AVM Yönetimi de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “İklimlendirmede yüzde 100 taze havalandırma kullanılıyor. İklimlendirme cihazları, taze hava girişi sağlayan klima santralleri filtre değişimi ve dezenfeksiyonu ile yüzde 100 taze hava 24 saat korunuyor, ziyaretçiler sağlıklı nefes alıyor. AVM girişlerinde ateş ölçümleri termal kameralar ile gerçekleştiriliyor. 17 Burda’da zorunlu maske uygulaması sürerken, AVM içerisindeki tüm noktalar özel kimyasallar ve cihazlarla gece ve gündüz dezenfekte ediliyor. Mağazaların düzenli olarak denetlendiği 17 Burda AVM’de uzun süre koruma sağlayan Nano-Clean uygulaması da yapılıyor. AVM içerisinde pek çok noktada el dezenfeksiyon istasyonları bulunuyor. Maske ve eldiven atıkları için AVM içerisinde kapalı çöp kovaları konumlandırılırken zeminde, tuvaletlerde, asansörlerde, yürüyen merdivenlerde, dijital ekranlarda ziyaretçiler için bilgilendirici ve uymaları gereken kuralların hatırlatıldığı uyarılar yer alıyor. İçerideki kişi yoğunluğu kurulan kişi sayma kamera sistemleriyle eş zamanlı olarak tespit ediliyor” demişti.
“YEMEK SİPARİŞİNDE EN AZ 20 DAKİKA BEKLEMEK GEREKİYOR”
Öte yandan kapılarını tekrar açan AVM’de özellikle yemek katında bazı dükkanların açmadığı dikkat çekti. Özellikle hafta sonları girişlerin yoğun olduğu alışveriş merkezinde yemek hizmeti veren az sayıda dükkan olduğu için müşterilerin yemek siparişi verdikleri zaman en az 20 dakika beklemek zorunda kaldı.
Türkiye’de diğer AVM’lerde olduğu gibi çoğu dükkanın normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte vaka sayılarının düşmesini beklediği ve süreci takip ettiği görülüyor. Pandemi’ye rağmen giriş yapan kişi sayısı çok olmasına rağmen alışveriş yapan kitlenin az olduğu da bir gerçek.
Mine Tarım