Truva Seyahat’in yan kuruluşu olan Çanakkale Anafartalar Seyahat Acentesi’nde görevli Demet Kesici uçak seferleri ve bilet fiyatları hakkında İşte Çanakkale Gazetesi’ne bilgiler verdi.

Çanakkale Ankara uçuşlarının 5 Haziran 2020 tarihi itibari ile 7 gün seferlere başlanacağının duyurulmasının ardından sektör hareketlendi. İstanbul’a da haftanın 3 günü seferlerin düzenlenmesi ile ilgili işleyiş hazırlıkları sürerken bilet fiyatlarının makul seyrettiğini kaydeden Demet Kesici, “Salgın hastalığının seyrinde olumsuz bir gelişme olmazsa sektörün 22 Haziran 2020 tarihinden itibaren yoğunluk kazanacağını ve uçuş seferlerine talebin artacağını ifade etti. 
 
“FİYATLAR 23 HAZİRAN’DA ÇANAKKALE-İSTANBUL 115 LİRA” 

Demet Kesici, “5 Haziran 2020 tarihinden itibaren Ankara’ya uçuşlar başlıyor. Haftanın üç günü Salı, Cuma ve Pazar günleri uçuşlar yapılacak. 22 Haziran’dan sonra ise uçuşlar her gün yapılacak. İstanbul için de uçuş takvimi 23 Haziran’da başlıyor. Fiyatlar Çanakkale-İstanbul 115 lira, otobüsten bile ucuz. Ankara için fiyat 23 Haziran için 305 lira, biraz yüksek” ifadelerini kullandı.

“HAVAYOLLARINDAN UYARICI AÇIKLAMALAR YAPILIYOR”
 Uçuşlara talebin olduğunu belirten Kesici, “Türk insanı tez canlı. Bir de insanlar evlerinde çok sıkıldığı için seyahat etmek istiyor. Çeşitli nedenlerle Çanakkale’de kalanlar gitmeye başladı.  Seyahatler tabii ki Covit 19 nedeniyle tedbirlerle gerçekleştirilecek. Bu konuda havayollarından çok sayıda uyarıcı açıklama yapılıyor.  En önemlisi sosyal mesafe ve maske” dedi.

Corona Virüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden birinin turizm olduğunu kaydeden Kesici, “ İleride hareketlilik artar diye düşünüyoruz. İnsanlar genelde uçak fiyatlarının yüksek olduğundan yakınıyordu. 300-400 aslında çok yüksek değil aslında. Salgın durur ve ekstra durum oluşmazsa  22 Haziran’dan sonra tam anlamıyla seferler oturacak” diye konuştu.

Özel Haber: Mine Tarım