Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Pandemi sürecinin ardından gerçekleştirilen birlik toplantısı sonrası İşte Çanakkale Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Corona Virüs nedeniyle Pandemi sürecinde toplantı yapamadıklarını, normalleşme sürecine adım atılmasıyla birlikte birliğe bağlı oda başkanlarıyla Çanakkale esnafını ilgilendiren ilk sosyal mesafeli toplantıyı düzenlediklerini belirterek, il bazında, yerelde alınan yeni kararları açıkladı. Özcan, “Buna göre bakkal, büfe, tekel bayi, kuruyemiş, şarküteri hijyen kurallarına ve sosyal mesafe kurallarına uymak kaydıyla Çanakkale Bakkallar ve bayiler Esnaf Odasına kayıtlı olmak şartı ile ruhsatında market yazanlarda saat 24:00 e kadar faaliyetlerine devam etme izni çıktı. Lokantalar, fast food’lar tüm gece, süresiz paket servisi yapabilecek” dedi. Hizmet veren içki ruhsatlı işletmelerin ve eğlence mekanlarının saat 22:00’de kapanması durumu ile ilgili de sürenin uzatılması konusu ile ilgili talebin de görüşüldüğünü ifade eden Özcan, “Çanakkale bir turizm kenti. Bu karar ile ilgili yerelde yapılabilecek bir şey yok, ama bu konuyu Ankara’da yapılacak toplantıda gündeme taşıyacağız. Belki esnafımıza bir müjde verebiliriz.  Yine eskisi gibi yaz süresinde, ya da belirlenen zaman diliminde saat 02:00’ye kadar açık olması ile ilgili adım atılması için gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

BAKKALLAR, TEKEL BAYİLERİ VE KURUYEMİŞÇİLER 24:00’A KADAR AÇIK OLACAK
Başkan Ünal Özcan yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı’nın aldığı kararlarla doğrultusunda uygulanan karalar var. Bunlar doğrultusunda yerelde neler yapabiliriz? diye düşünerek bir araya geldik. Bildiğiniz gibi Çanakkale’de işletmeler 1 Haziran 2020 tarihinde açıldı. Sıkıntılarımızı konuştuk. Akşam 22:00’ye kadar açık kalmasına izin verilen işletmeler ile ilgili Sayın Vali’mize talebimizi ilettik. Bakkal, bayi, kuruyemiş gibi Bakkallar Odası’na bağlı olmak koşuluyla bu esnaflarımız alınan kararla, kurallara uyarak saat 24:00’e kadar hizmete verebilecek” dedi.

LOKANTALAR, FAST FOOD’LAR TÜM GECE, SÜRESİZ PAKET SERVİSİ YAPABİLECEK
Lokanta, restoran gibi işletmeler ile ilgili de bilgi veren Özcan, “Bu işletmelerimiz de saat 22:00’a kadar açıktı, onlar da yapılan değerlendirme sonucunda il bazında 22:00’den sonra masa ve müşteri kabul etmemek şartıyla tüm gece boyunca paket servise devam edebilecek” diye konuştu.

ŞEHİR İÇİ OTÜBÜSLER YÜZDE ELLİ KAPASİTE İLE AYAKTA YOLCU ALABİLECEK
Ulaştırma Bakanlığı’nın 1 Haziran’dan itibaren genelge yayınladığını ve şehir içi otobüslerde  ayakta yolcu alma kapasitesinin de yüzde 50 oranında artırıldığını kaydeden  Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, “Belli yerler belirlenecek. Şehir içi otobüsler Bakanlığın uygulamış olduğu kurallar doğrultusunda mevcut kapasitesinin yüzde 50 oranında fazlasıyla ayakta yolcu alabilecek” dedi.

İŞLETMELERE UYARI LEVHALARI ASILACAK
Özcan, “Her işletmelerin girişlerinde nasıl ‘sigara içilmez’ şeklinde uyarı levhaları varsa, şimdi de uyulacak kurallar ile levhalar asılmasına karar verildi. Buna uygun levhalar hazırlanacak” dedi.

Hizmet veren içki ruhsatlı işletmelerin ve eğlence mekanlarının saat 22:00’de kapanması durumu ile ilgili de sürenin uzatılması konusu ile ilgili talebin de görüşüldüğünü ifade eden Özcan, “Çanakkale bir turizm kenti. Bu karar ile ilgili yerelde yapılabilecek bir şey yok, ama bu konuyu Ankara’da yapılacak toplantıda gündeme taşıyacağız. Belki esnafımıza bir müjde verebiliriz.  Yine eskisi gibi yaz süresinde, ya da belirlenen zaman diliminde saat 02:00’ye kadar açık olması ile ilgili adım atılması için gayret göstereceğiz” dedi.

Özel Haber: Mine Tarım